Fotbal international Rooney, numit noul manager al formației Birmingham City

Data actualizării: | Data publicării:
FOTO: Reuters Marketplace - Reuters Pictures
FOTO: Reuters Marketplace - Reuters Pictures

Wayne Rooney, fostul atacant al echipei Manchester United și fost internațional englez, a fost numit noul manager al echipei Birmingham City din liga a doua engleză, Championship. Contractul său are o durată de trei ani și jumătate, conform anunțului făcut de club, miercuri, transmite Reuters.



Rooney, care a fost antrenor la DC United, îl înlocuiește pe John Eustace, care a fost demis luni, când echipa din Midlands se afla pe locul șase în clasament, la o diferență de 12 puncte față de liderul clar, Leicester City.

"Mi-am construit cariera de antrenor, am ales medii provocatoare pentru a mă pregăti pentru această oportunitate. Este un proiect care îmi conferă un sentiment de scop, și abia aștept să încep", a declarat Rooney într-un comunicat oficial.

"Am o viziune clară despre modul în care vreau să joace echipa, iar eu și staff-ul meu vom depune eforturi susținute pentru a o implementa. Vom crea o cultură a succesului aici, cu o identitate care să aducă suporterii lui Birmingham în picioare."

Rooney va avea sprijinul lui Ashley Cole, fostul său coechipier din echipa națională a Angliei, și al lui John O'Shea, fost coechipier la Manchester United, care își vor menține rolurile de asistenți în cadrul echipelor naționale sub 21 de ani ale Angliei și, respectiv, în echipa națională a Irlandei.

Rooney, în vârstă de 37 de ani, a renunțat la funcția de manager al clubului de Major League Soccer (MLS), DC United, săptămâna trecută, după ce au ratat calificarea în playoff-urile MLS pentru al patrulea an consecutiv.

Înainte de perioada sa la DC United, Rooney a condus echipa Derby County timp de 17 luni, adunând 55 de puncte - suficiente pentru a evita retrogradarea - dar a fost retrogradată în liga a treia din cauza problemelor financiare care au dus la retragerea de puncte.

"Wayne s-a pregătit pentru o oportunitate ca aceasta încă de când și-a început educația de antrenor, în timp ce era încă jucător la Manchester United," a declarat Tom Wagner, președintele și co-proprietarul lui Birmingham. "El și staff-ul său au susținerea totală a Consiliului de Administrație și a tuturor celor din clubul de fotbal."

În calitate de jucător, Rooney a marcat 253 de goluri pentru Manchester United, câștigând cinci titluri de campionat Premier League și, dar și un trofeu de Liga Campionilor cu clubul de pe Old Trafford. De asemenea, a înscris 53 de goluri pentru echipa națională a Angliei.

Birmingham, care a jucat ultima dată în Premier League în 2011, a adunat 18 puncte din cele 11 meciuri disputate până acum. Următoarea partidă este programată în deplasare împotriva echipei Middlesbrough pe 21 octombrie.

Alexandru Negrici | Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: birmingham championship rooney




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel