Echipa nationala Românii au așteptat până după miezul nopții pentru a-i primi pe „tricolori”. Ce scandări s-au auzit la Mogoșoaia

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Echipa națională a ajuns în țară după miezul nopții, fapt ce nu i-a deranjat pe fanii români, care s-au îndreptat către Centrul de Fotbal Mogoșoaia pentru a-i susține pe „tricolori”.



Generația de Suflet „a intrat” în sufletele românilor

Echipa națională de fotbal a României, care a atins faza optimilor de finală la Campionatul European - EURO 2024, a fost întâmpinată la întoarcerea din Germania de câteva sute de suporteri, prezenți, miercuri noaptea, la Centrul de Fotbal Mogoșoaia, cantonamentul tradițional al primei reprezentative. Fanii, îmbrăcați în tricouri galbene și fluturând steaguri tricolore, i-au așteptat pe jucători la poarta bazei sportive, în ciuda orei târzii.

Avionul care a transportat prima reprezentativă trebuia să aterizeze inițial la ora 23.20, însă din cauza unor probleme tehnice a plecat cu întârziere din Frankfurt și a ajuns pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni la ora 1.00.

Autocarul echipei naționale a fost primit cu urale la Mogoșoaia în jurul orei 1:45, fanii scandând „România, România” și „Suntem mândri de voi”. Jucătorii și membrii staff-ului tehnic au fost aplaudați pe stadionul central al bazei de la Mogoșoaia, iar numele lor au fost scandate în mai multe rânduri.

 

„Edi, nu pleca!”, scandează fanii români

Căpitanul selecționatei tricolore, Nicolae Stanciu, le-a transmis celor prezenți că suporterii români au fost primul, și nu al doisprezecelea jucător al echipei naționale la EURO 2024.

„Vă mulțumim din suflet pentru susținerea voastră, am simțit-o, știm că ați fost alături de noi. Iar să vă vedem aici aici la ora asta în noapte este totul pentru noi. Observ mulți copii și ne bucurăm pentru că vrem să fim modele de urmat pentru copiii României.

Ne bucurăm că sunt aici, că ne iubesc și cresc cu această generație și cu rezultatele pe care le-am obținut după o lungă perioadă de timp. Voi ați fost primul jucătoral echipei naționale, nu al 12-lea. Și pentru asta vă mulțumim”, a afirmat Stanciu.

Selecționerul Edward Iordănescu, căruia fanii i-au scandat „Edi nu pleca!”, a subliniat importanța susținerii necondiționate oferită de suporteri de-a lungul turneului final.

„Eu am emoții specifice înainte de meci, dar acum emoțiile mă copleșesc mai mult decât înaintea oricărui meci. Vă mulțumesc în numele familiei echipei naționale, a acestei 'Generații de suflet'. Nici nu vă imaginați cât de mult a contat pentru băieți, pentru noi toți, suportul vostru.

Și vă asigur că au dat totul pe teren în mod special pentru voi și pentru copii României. Să dea Dumnezeu ca în viitor, român cu român împreună, să fim puternici și mândri că suntem români. și să credem că atunci când suntem uniți și credem în visul nostru întotdeauna avem o șansă în plus”, a precizat Iordănescu.

La București au ajuns în această noapte doar 16 din cei 26 jucători care au făcut parte din lotul echipei naționale pentru EURO 2024. Restul a plecat din Germania direct în vacanță sau la cluburile de care aparține fiecare jucător, unii fotbaliști începând deja pregătirile pentru noul sezon competițional.

Suporterii și-au arătat încă o dată atașamentul și susținerea față de fotbaliști, primindu-i cu multă căldură chiar dacă rezultatul ultimei partide, cea cu Olanda (scor 3-0), nu a fost cel așteptat de ei.

Evoluțiile „tricolorilor” de la EURO 2024 i-au readus pe fani alături de echipa națională, care nu mai participase la un turneu final de opt ani. Zeci de mii de români au sărbătorit pe stadioane, dar și pe străzile din Munchen, Koln și Frankfurt rezultatele naționalei de la Campionatul European. În același timp, în principalele orașe din țară, București, Constanța, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Galați sau Brașov fanii au ieșit pe străzi după ce prima reprezentativă a depășit faza grupelor la un turneu final după 24 de ani.

Naționala României a părăsit Campionatul European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a fost învinsă de echipa Olandei cu scorul de 3-0, marți seara, pe Football Arena din Munchen, în optimile de finală, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel