Handbal România, spulberată de Danemarca la CM 2023. Presa daneză: "Româncele au părut obosite"/ Florentin Pera a reacţionat după prima înfrângere la naţională

Data publicării:
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay

România a pierdut meciul cu Danemarca de la CM 2023 de Handbal feminin, scor 39-23, ultimul din Grupa E. 



În continuare fără Cristina Neagu, accidentată, România a rezistat doar un sfert de oră, după care şi-a pierdut busola, a primit patru goluri la rând pe greşeli în jocul 7-6 (fără portar), a cedat complet în apărare, iar în atac nu a reuşit decât rareori să găsească drumul spre poartă. Româncele au ratat nu mai puţin de patru aruncări de la 7 metri în acest meci, dar şi alte situaţii clare, de pe pivot sau extremă.

Surpriza plăcută a fost reprezentată de debutul tânărului inter stânga Diana Lixăndroiu (18 ani), convocat pe ultima sută de metri pentru a suplini absenţa Cristinei Neagu. Lixăndroiu, care evoluează în eşalonul secund, la CSM Slatina, a evoluat fără complexe şi a reuşit să fie cea mai bună marcatoare a echipei României, cu 5 reuşite.

Selecţionerul Florentin Pera, conştient de diferenţa irecuperabilă de pe tabelă şi de pe teren, a ales să menajeze câteva piese de bază în repriza secundă.

Pentru România au mai înscris Lorena-Gabriela Ostase 3 goluri, Sonia-Mariana Seraficeanu 3, Crina-Elena Pintea 3, Alexandra Dindiligan 2, Eliza-Iulia Buceschi 2, Alexandra-Diana Badea 2, Andreea- Cristina Popa 2, Alicia-Maria Gogîrlă 1.

Diana Ciucă a apărat 5 aruncări (23%), Yuliya Dumanska a avut 4 intervenţii (31%), iar Daciana Hosu 5 (33%), scrie Agerpres.

Presa daneză spune că România a părut obosită 

"A fost o seară foarte, foarte bună pentru Danemarca, acum calificată în grupele principale. Este această victorie mare obținută în circumstanțe ieftine? Poate.

Româncele au părut obosite, iar după ce Danemarca a forțat pe finalul primei reprize, meciul a fost efectiv decis", a scris expertul Rasmus Boysen pentru publicația TV2.

Florentin Pera, prima înfrângere pe banca tricolorelor 

”Am încercat să schimbăm ceva în meci. În prima repriză am pierdut meciul. În a doua repriză am jucat cu tinere jucătoare. Am avut multe situații bune, dar de multe ori am și pierdut în situații bune.

Îmi pare rău pentru acest rezultat. Trebuie să ne mobilizăm și să luptăm. Am încredere în jucătoarele mele. Avem echipă bună și cred că putem juca mai bine decât atât.”, a declarat Florentin Pera, la finalul meciului, conform Digisport.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel