Jocurile Olimpice România, şanse la o nouă medalie la JO2024. Programul sportivilor români, miercuri, 7 august

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Este o nouă zi importantă pentru sportivii români de la Jocurile Olimpice, cu şanse importante la o medalie. 



Sportivii români vor evolua la Jocurile Olimpice de la Paris, pe 7 august, la patru sporturi, atletism, haltere şi kaiac-canoe şi lupte, scrie Agerpres.

MIERCURI 7 AUGUST (ora României)


Atletism


21:25 aruncarea discului - masculin - finala: Alin Alexandru Firfirică
21:45 400 m feminin - semifinale: Andrea Miklos

Haltere


20:30 categoria 49 kg feminin: Mihaela Valentina Cambei

Kaiac-canoe sprint


12:40 canoe-1 masculin - 1.000 m - serii: Cătălin Chirilă
15:40 canoe-1 masculin - 1.000 m - sferturi: Cătălin Chirilă (dacă se califică)

Lupte


12:30 cat. 53 kg - feminin - optimi: Andreea Beatrice Ana
13:50 cat. 53 kg - feminin - sferturi: Andreea Beatrice Ana (dacă se califică)
19:55 cat. 53 kg - feminin - semifinale: Andreea Beatrice Ana (dacă se califică)

Cătălin Chirilă, cotat de specialişti cu şanse mari la o medalie 

Expert Eurosport în cadrul emisiunii Bonjour, Paris, difuzată zilnic pe Eurosport 2 de la ora 9:00, și sportiv în activitate, Theo Marecaux, crede că românul Cătălin Chirilă are șanse mari să câștige o medalie în proba C-1 1000m la canoe.

Cătălin Maxim Chirilă, în vârstă de 26 de ani, reprezintă România Jocurile Olimpice de la Paris. Legitimat la CSA Steaua București, Chirilă este campion mondial și european la C1-1000 m și vicecampion mondial C1-500 m. El a participat și la ediția trecută a Jocurilor Olimpice de vară, la cursa C2-1000m, unde a obținut locul 5.

Marecauz crede că Chirilă are toate șansele să câștige o medalie la această probă: „A câștigat în urmă cu două ediții la Campionatele Mondiale din 2022 la această probă, în Canada. A fost o cursă grozavă atunci! A fost al doilea și la Campionatele Mondiale din 2023, ceea ce ne oferă o indicație nouă fiindcă a fost ultima competiție importantă la care sportivii au concurat.

Au mai fost etape de Cupă Mondială, dar la ele nu au participat toți favoriții. Deci dacă ne uităm ca repere la Campionatele Mondiale din 2022 și 2023, da, are o șansă reală. E vorba de Jocurile Olimpice, deci putem să ne așteptăm și la surprize, dar are toate șansele să câștige cursa. Cred că va fi o luptă grozavă.”, a mai spus Theo Marecaux.

Alin Firfirică e în finală la aruncarea discului 

Atletul român Alin Alexandru Firfirică a declarat, luni, că încă nu îi vine să creadă că s-a calificat în finala de la aruncarea discului la Jocurile Olimpice de la Paris.

"Parcă plutesc pe un norişor, încă nu îmi vine să cred că fac parte din această finală olimpică! Mi-am dorit-o foarte mult. Am plecat de acasă cu gândul acesta. Meritam acest lucru. Chiar mi-am dorit enorm. E un vis devenit realitate. Vă vorbesc din tot sufletul, iar bucuria este imensă. În finală voi da tot ce voi putea, dar cel mai important este că voi fi acolo", a spus Firfirică.

"Nu am început foarte bine, prima aruncare (61,98 m) nu a fost chiar aşa cum mi-aş fi dorit-o, a doua (ratată) nici atât. Ştiam că după primele două aruncări nu aveam nicio şansă la finală, dar nu puteam să accept. Când am intrat pentru a treia aruncare, singurul lucru pe care îl aveam în cap era cât de mult am fost plecat, cât de mult am stat în cantonamente, departe de familie. M-am concentrat cât am putut şi am reuşit aruncarea de finală", a mărturisit Firfirică.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel