Jocurile Olimpice România s-a clasat pe locul 19 la ştafetă mixtă, Biatlon, la JOT de la Gangwon

Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

România a terminat proba de ştafetă mixtă (4x6 km) din concursul de biatlon, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon, din Coreea de Sud. 



Echipa alcătuită din Krisztina Sillo, Paula Morozan Irinaru, Horia Urs şi Dragoş Bărbieru a încheiat la un tur de învingătoare, Italia (1:15:12.4)

În proba masculină de slalom uriaş, Alexandru Matei Oancea a abandonat în prima manşă.

Mihaela Alexia Anton a adus, luni, prima medalie a României la Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon (Coreea de Sud), bronz în proba feminină de monobob.

Aceasta este a şasea medalie a României la Jocurile Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă, 3 de aur şi 3 de bronz. Primele cinci au fost cucerite de Eduard Căşuneanu (hochei pe gheaţă - individual îndemânare) - aur la JOT Lillehammer 2016, Georgeta Popescu (monobob) - aur la JOT Lausanne 2020, Andrei Nica (monobob) - aur la JOT Lausanne 2020, Mihaela Hogaş (patinaj viteză - sprint echipe mixte internaţionale) - bronz la JOT Lillehammer 2016 şi Elena Ionel (patinaj viteză - sprint echipe mixte internaţional) - bronz la JOT Lausanne 2020.

Echipa Olimpică Team Romania este alcătuită la JOT 2024 din 33 sportivi, 16 la feminin şi 17 la masculin. Aceştia concurează la 9 discipline din programul celei de a IV-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă (19 ianuarie-1 februarie): biatlon, bob, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi fond, skeleton şi snowboard, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel