Jocurile Olimpice România rămâne fără medalie la box la Jocurile Olimpice din 2004 încoace. Lăcrămioara Perijoc a fost eliminată

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Lăcrămioara Perijoc a pierdut în optimile turneului olimpic de box de la Paris. 



Pugilista română Lăcrămioara Perijoc a fost învinsă de mongola Enkhjargal Munguntsetseg, la puncte, decizie 4-1, marţi, în optimile de finală ale categoriei 54 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Perijoc, vicecampioană mondială în 2022, a fost mai bună în prima repriză, dar arbitrii-judecători i-au acordat următoarele două reprize mongolei, în ciuda combativităţii arătate de româncă.

În sferturile de finală, Munguntsetseg o va înfrunta pe turcoaica Hatice Akbaş, care a trecut la puncte (5-0) de australianca Tiana Echegaray.

Lăcrămioara Perijoc este singura reprezentantă a boxului românesc la JO 2024.

România nu a mai obţinut o medalie olimpică la box din 2004, când Ionuţ Gheorghe câştigat bronzul la cat. 64 kg, la JO de la Atena, scrie Agerpres. 

Înainte de turneu, Perijoc era foarte încrezătoare 

Perijoc, vicecampioană mondială în 2022, abia aştepta să urce pe ringul olimpic din Paris: Aş putea spune că sunt într-o perioadă destul de tensionată. Simt presiunea şi emoţiile competiţiei, dar în acelaşi timp am şi momente când sunt foarte relaxată şi abia aştept să încep să concurez. Mă simt bine, mă simt pregătită şi sunt gata să intru în ring. Sunt într-o perioadă în care sunt foarte bine din punct de vedere al pregătirii, şi fizic, şi mental, şi tot, mă simt bine. Voi merge cu antrenorii mei Adrian şi Mihaela Lăcătuş şi cu colega mea de antrenament Claudia Nechita, ca sparring-partner. Sunt în continuare în pregătire aici, unde ne-am desfăşurat cea mai mare parte din pregătire, la (Complexul Sportiv) 'Lia Manoliu' şi intru pe ultima sută de metri. Cresc intensitatea antrenamentelor. Mai am o săptămână şi un pic. Programul este deja stabilit de antrenorii mei. Eu doar mă odihnesc, mănânc şi-l respect. A fost diferită pregătirea de la o lună la alta, de la o competiţie la alta. Am mai avut turnee de pregătire, am avut un Campionat European, pregătirile au fost diferite, dar în mare parte aproape în fiecare zi fac două antrenamente în afară de miercurea şi sâmbăta, în care am un antrenament. Antrenamentele sunt diferite în funcţie de obiectivul pe care l-am avut. Dacă am fost la o competiţie, antrenamentele au fost diferite, dacă am avut o perioadă de pregătire cu alte ţări a fost diferit, dar în mare pare totul a fost ca eu să ajung în cea mai bună formă acum la Jocuri. Sunt cea mai norocoasă că o am pe Claudia, care este în categorie apropiată (57 kg) şi pot să fac zilnic sparring cu ea şi îmi este alături. Am avut şi sparring-uri internaţionale. Chiar recent m-am întors din Italia, unde m-am pregătit cu sportive din alte ţări. Acum cred că a fost cât a trebuit să fie', conform Agerpres'. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel