Handbal România, prima victorie la Campionatul European U18 de handbal masculin

Data publicării:
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay

România a învins Polonia la Campionatul European de Handbal Masculin Under-18, din Muntenegru, Cu 4 minute înainte de final, tricolorii erau conduşi pe tabelă, dar au reuşit o revenire de senzaţie. 



Selecţionata României a obţinut prima sa victorie la Campionatul European de handbal masculin Under-18 din Muntenegru, 23-22 (9-13) cu Polonia, marţi seara, la Verde Podgorica, în Grupa G, pentru locurile 17-24.

Tricolorii, care veneau după trei eşecuri consecutive şi un egal, au smuls victoria printr-un gol marcat în ultima secundă de Codrin Dascălu.

România a fost condusă la pauză cu 13-9, iar în min. 56, polonezii aveau avans de două goluri pe tabelă, 22-20, însă tricolorii au avut un final de excepţie, cu trei goluri consecutive.

Codrin Dascălu a fost cel mai bun marcator al echipei, cu 6 goluri, Andrei Raţă a reuşit 5, Florin-Alexandru Puşcaş-Ilisei a înscris 4, Andrei Florin Negrilă 3, Emanuel Şerban 2, David-Adrian Tuinea 1, David Bogdan Holircă 1, Teodor Ilucă 1.

De la polonezi s-au remarcat Pawel Lewczyk, cu 6 goluri, Tobiasz Cebulski şi Wiktor Chrzastowski, cu câte 4 goluri.

În celălalt meci al grupei, Israelul a dispus de Muntenegru cu 33-29.

România ocupă primul loc în grupă, cu 3 puncte, urmată de Israel, 2 puncte, Polonia, 2 puncte, Muntenegru, 1 punct.

Ultimele meciuri din grupă se vor juca pe 14 august, la Moraca Podgorica, Polonia - Muntenegru (18:30) şi Israel - România (19:30), scrie Agerpres.

Schimbările care trebuie să apară în handbal, pentru ca naţionalele să se califice la Jocurile Olimpice

Xavi Pascual, fostul antrenor al lui CS Dinamo, a explicat ce trebuie să se schimbe în handbalul românesc pentru ca atât naţionala feminină, cât şi cea masculină, să se califice din nou la Jocurile Olimpice. 

Spaniolul spune că în acest moment, ambele naţionale au în faţă adversari extrem de dificili pentru a ajunge la Olimpiadă, dar şi că unele lucruri trebuie să se schimbe. 

"Pentru echipa națională feminină a României este foarte, foarte dificil să aibă ocazia să joace la Jocurile Olimpice. În opinia mea există, în acest moment, 4-5 echipe care sunt cu un pas în fața tuturor celorlalte. Nu este ușor să treci de meciurile eliminatorii, dar cred că echipa poate avea un viitor extraordinar în față.Pentru echipa masculină este puțin mai dificil. În opinia mea este nevoie să îmbunătățim nivelul ligii naționale, sau să avem în România jucători care să aducă un plus de experiență. Cu siguranță nu este un moment ușor pentru echipele naționale de handbal ale României", a explicat Xavi Pascual, expert Eurosport în emisiunea "Bonjour, Paris!".

"Ce a lăsat Cristina Neagu în urma ei este extraordinar"

Antrenorul spaniol este de părere că jucătoarea Cristina Neagu a lăsat în urma ei lucruri extraordinare şi că echipa naţională ar fi trebuit să profite mai mult de prezenţa ei la lot. 

"În momentul în care o echipă națională are în lot o echipă precum Cristina Neagu, este ceva de care trebuie să profite neapărat. Cred că Cristina este una dintre cele mai bune jucătoare din istoria handbalului și trebuie să reprezinte un exemplu pentru toată lumea. [...] Ce a lăsat Neagu în urma ei este extraordinar. Să fie nominalizată de atâtea ori drept cea mai bună jucătoare de handbal din lume este incredibil. Cred că Cristina nu este respectată doar în România, ci în întreaga lume, fiindcă numele ei este unul cunoscut în toată lumea handbalului", a mai punctat el.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal





pixel