Echipa nationala România, meciuri cruciale cu Israel şi Elveţia pentru calificarea la EURO 2024. Mihai Stoichiţă vrea "o sărbătoare pe Arena Naţională, nu o finală"

Data publicării:
Facebook Echipa Nationala a României
EXCLUSIV
Facebook Echipa Nationala a României

Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, a prefaţat meciurile pe care naţionala României le va disputa cu Israel şi Elveţia în preliminariile EURO 2024, meciuri cruciale pentru calificarea la turneul final. 



"Sunt cele mai importante meciuri din ultimii 7 ani, din 2016. Niciodată nu îmi aduc aminte să fi fost în această poziţie cu două meciuri înainte de finalul grupei de calificare, în postura să ne putem califica din penultimul meci. E speranţa tuturor, dorinţa tuturor, un lucru care nu este imposibil. Consider că meciul prost pe care l-am făcut cu Israelul a fost o zi nefastă pentru noi, o zi bună pentru ei. Se poate întâmpla şi invers. 

Să dea Dumnezeu ca, poate, la ultimul meci, să venim la o sărbătoare. Asta sper eu, să venim la o sărbătoare, nu la un meci în care să fim tensionaţi. Să nu fie o finală. Pentru că într-o finală... Sper să câştigăm finala din Ungaria", a declarat Mihai Stoichiţă pentru DC Sport. 

Israel - România, deschis pentru suporteri. Avantaj pentru România sau Israel? 

"Nu are importanţă, părerea mea. E un stadion mic, de 4000 locuri, ceva în genul ăsta. E un stadion care nu cred că va pune o mare presiune pe echipa naţională a României, chiar dacă cei mai mulţi suporteri vor fi de origine israeliană. Sunt aproximativ 200.000 de cetăţeni de origine israeliană acolo. Dar eu din punctul ăsta de vedere nu am niciun fel de emoţie. România e obişnuită să joace pe stadioane care nu sunt prietenoase. 

Uitaţi-vă la ce s-a întâmplat la Rapid cu FCSB. Nu a contat că au fost 2000 şi ceva de rapidişti şi 40.000 de FCSB-işti. A câştigat echipa cu mai puţini suporteri în tribune", a mai explicat directorul tehnic al FRF. 

Câte puncte scoate România din dubla cu Israel şi Elveţia 

"Eu sper să câştigăm. (n.r. dacă putem obţine minimum 4 puncte) De ce nu? Sper să nu fim într-o tensiune extraordinar de mare, pentru că ultimele meciuri au arătat foarte bine. Cel mai important lucru obţinut de băieţi în ultimele meciuri este încrederea. În ei, în echipă, în fiecare ca personalitate individuală, ca fotbalist. Aşa că avem toate premisele. E şi multă încredere în antrenor. 

Trebuie să recunoaştem, suntem neînvinşi. Este un lucru pe care numai tu, ca fotbalist, poţi să ţi-l demonstrezi. Sper să fim în continuare neînvinşi", a completat Mihai Stoichiţă. 

Youtube video image

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel