Jocurile Olimpice România continuă lupta pentru medalii la JO2024, la atletism. Finală la aruncarea discului, semifinale la 400 m

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Andrea Miklos va reprezenta România în semifinalele probei de 400 m la JO2024. Alin Firfirică s-a calificat deja în marea finală la aruncarea discului. Iată primele declaraţii ale sportivilor. 



Atleta română Andrea Miklos s-a calificat, luni, în semifinalele probei de 400 m din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, cu al 15-lea timp din serii.

Miklos s-a clasat a treia în prima serie cu timpul de 50 sec 54/100 (Personal Best), al 15-lea timp din cele şase serii disputate.

Cei mai buni timpi au fost obţinuţi de Marileidy Paulino (Republica Dominicană) - 49 sec 42/100, Amber Anning (Marea Britanie) - 49 sec 68/100 şi de Eid Salva Naser (Bahrain) - 49 sec 91/100.

Semifinalele probei de 400 m feminin sunt prevăzute în data de 7 august (ora 21:45), scrie Agerpres. 

"Cel mai greu din cursă cred că au fost emoţiile din calificări. E prima oară când alerg într-o ediţie olimpică la individual şi nimic nu se compară cu asta. Avem 80.000 de spectatori în tribune care urlă, aclamă ceea ce este extraordinar, dar îţi pierzi puţin concentrarea. În ultima perioadă însă m-am pregătit pentru momentul ăsta şi sunt pregătită să alerg în finală. Pot spune că sunt pregătită să mă lupt cu tot ce am eu pentru a obţine finala aceea, dar ştiu că n-o să fiu uşor. La ediţiile anterioare eram micuţă, dar acum, la 25 de ani, am experienţă şi consider că a venit momentul meu", a spus ea conform paginii oficiale de Facebook a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Alin Firfirică e în finală la aruncarea discului 

Atletul român Alin Alexandru Firfirică a declarat, luni, că încă nu îi vine să creadă că s-a calificat în finala de la aruncarea discului la Jocurile Olimpice de la Paris.

"Parcă plutesc pe un norişor, încă nu îmi vine să cred că fac parte din această finală olimpică! Mi-am dorit-o foarte mult. Am plecat de acasă cu gândul acesta. Meritam acest lucru. Chiar mi-am dorit enorm. E un vis devenit realitate. Vă vorbesc din tot sufletul, iar bucuria este imensă. În finală voi da tot ce voi putea, dar cel mai important este că voi fi acolo", a spus Firfirică.

"Nu am început foarte bine, prima aruncare (61,98 m) nu a fost chiar aşa cum mi-aş fi dorit-o, a doua (ratată) nici atât. Ştiam că după primele două aruncări nu aveam nicio şansă la finală, dar nu puteam să accept. Când am intrat pentru a treia aruncare, singurul lucru pe care îl aveam în cap era cât de mult am fost plecat, cât de mult am stat în cantonamente, departe de familie. M-am concentrat cât am putut şi am reuşit aruncarea de finală", a mărturisit Firfirică.

Atletul român Alin Alexandru Firfirică s-a calificat, luni, în finala probei de aruncare a discului, la Jocurile Olimpice de la Paris, cu performanţa de 63,66 metri.

Firfirică (28 ani), care la JO de la Tokyo nu a trecut de calificări, a fost al cincilea în Grupa B şi a prins finala de 12 cu a 11-a performanţă.

Cea mai bună aruncare a avut-o lituanianul Mikolas Alekna, recordmanul mondial, cu 67,47 metri.

Finala va avea loc în data de 7 august (21:25).

România nu a mai obţinut o medalie olimpică la atletism din 2008, când Constantina Diţă câştiga aurul la maraton.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel