Handbal România are 4 echipe în Liga Campionilor la handbal. Constantin Din, preşedintele FRH, crede că asta arată valoarea campionatelor româneşti

Data publicării:
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay

Dinamo Bucureşti la handbal masculin, CSM Bucureşti, Rapid Bucureşti şi Gloria Bistriţa la handbal feminin. Acestea sunt echipele care vor reprezenta România în Liga Campionilor sezonul viitor. 



Constantin Din, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, este de părere că intrarea a patru echipe în cea mai importantă competiţie intercluburi din handbal este o reflexie a valorii campionatelor româneşti. 

"Faptul că avem un patru echipe în Liga Campionilor este o confirmare a valorii campionatelor româneşti şi sper ca acest lucru să se reflecte şi în evoluţia echipelor naţionale cât mai repede. Faptul că la nivel de juniori şi tineret fete, juniori masculin suntem calificaţi la campionatele europene şi mondiale este încă o confirmare a faptului că handbalul românesc este pe un drum bun şi sper să o ţinem tot aşa", a declarat Din.

Oficialul FRH s-a arătat încrezător în parcursul echipelor româneşti în Liga Campionilor, sperând chiar la prezenţa în Final Four-ul competiţiilor europene.

"Bineînţeles că am speranţe că echipele româneşti pot obţine rezultate bune în Liga Campionilor. Sunt echipe foarte bune, sunt echipe cu un management bun, dovadă aceste confirmări ale federaţiei europene. Şi sunt convins că vor fi şi rezultate mulţumitoare. Sperăm să ajungem cu echipe în fazele superioare, de ce nu chiar în Final Four", a adăugat preşedintele FRH, citat de Agerpres.

Doar CSM Bucureşti avea locul asigurat în Liga Campionilor, celelalte trei echipe fiind beneficiarele unor wild card-uri. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel