Echipa nationala Roma s-a înţeles cu Barcelona şi Real Madrid pentru transferul lui Chivu. De ce nu a mai ajuns căpitanul României în Primera Division

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Cristi Chivu, căpitanul României şi câştigător de Liga Campionilor cu Inter Milano, a fost la un pas să semneze cu Real Madrid sau Barcelona. 



Ambii granzi ai Spaniei s-au înţeles cu AS Roma pentru transferul românului, dar Chivu a ales Inter, spune Victor Becali, cel care i-a fost agent pe perioada carierei de jucător. 

"Când am fost cu Chivu atunci, când s-a dus la Inter, el spunea să nu îi mai spun nimic. Păi cum să nu îți mai spun? Nu hotărăști tu? 'Nu, că mă zăpăcesc de cap'.

Ba era Barcelona, ba Real Madrid, ba Inter. L-a convins Inter. Una că era acolo, cunoștea fotbalul. Dar ofertele de la Barcelona și de la Real Madrid erau mult mai mici, era o diferență de câteva sute de mii de euro la salariul lui. Dacă ar fi fost o diferența de două, trei, patru, cinci sute de mii, nu ar fi fost niciun fel de problemă. Ar fi ales la vremea aia Barcelona sau Real Madrid, nu?

Dar Mijatovic a spus că ar fi fotbaliști care ar plăti să vină la Real Madrid. El nu era dispus să plătească să se ducă la Real Madrid.

Ca bani erau amândouă acolo, 18 milioane (n.r. suma de transfer) nu era problema de bani. Se înțeleseseră și Barcelona, și Real Madrid cu Roma. Și Romei îi convenea mai mult să plece în străinătate, să nu fie în campionatul lor, să nu își pună suporterii în cap, asta era”, a spus Victor Becali, la ProSport Live.

Chivu, cuvinte de laudă la adresa lui Jose Mourinho 

Jose Mourinho îi transformă pe jucătorii normali în jucători buni, iar pe cei buni, în fenomene, a declarat, pentru La Gazzetta dello Sport, fostul fotbalist român Cristian Chivu, care a evoluat în Serie A la AS Roma şi Inter Milano, la ultima dintre aceste echipe sub comanda antrenorului portughez.

"Mourinho te convinge că eşti puternic? Din jucătorii normali face unii buni, iar pe cei buni îi transformă în fenomene. Cum? Lucrând la puterea ta mentală: cea care te face să depăşeşti limitele sau momentele de dificultate care există în timpul unui meci sau al unui sezon", a afirmat fostul fundaş al naţionalei României, citat de Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel