Tenis Roger Federer îl sfătuiește pe Rafael Nadal să nu-și mai amâne mult retragerea

Data publicării:
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Spaniolul Rafael Nadal (38 de ani) s-a confruntat cu numeroase accidentări în ultimii ani.



Fostul mare tenisman Roger Federer l-a sfătuit pe bunul său prieten și fost rival Rafael Nadal să nu amâne prea mult decizia în privința retragerii, informează DPA.

Federer: „Ar putea fi util să ia o decizie la un moment dat”

„În cele din urmă, ar putea fi util sa ia o decizie la un moment dat. Iar odată ce s-a terminat, poți pur și simplu să te relaxezi”, a declarat Federer, câștigător a 20 de titluri de Mare Șlem, înainte de Cupa Laver, turneu demonstrativ ce va avea loc de vineri până duminică la Berlin.

Federer și-a încheiat cariera la ediția din 2022 a Cupei Laver, cu un meci de dublu în care a făcut pereche cu Nadal.

Spaniolul era așteptat să participe la ediția din acest an a Cupei Laver, dar săptămâna trecută a declarat forfait.

Câștigător a 22 de titluri de Mare Șlem, jucătorul de 38 de ani nu a participat nici la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, după ce a fost eliminat în turul al doilea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Accidentat la Australian Open în ianuarie 2023, Nadal a lipsit timp de un an de pe terenurile de tenis și nu și-a mai regăsit nivelul de altădată, împiedicat de o succesiune de accidentări.

„Eu am sperat cu adevărat că va obține cumva un meci până la urmă, însă a spus doar că ar prefera să nu o facă și că nu se simte pregătit”, a spus Federer.

„Dar se pare că e bine. Cred că trebuie doar să decidă ce să facă în continuare și cred că prin asta trece în acest moment. A făcut totul pentru sport. Ar fi fenomenal dacă ar putea continua încă un sezon, dar numai Rafa poate răspunde la această întrebare”, a adăugat elvețianul, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel