Superliga Romaniei Robert Niţă, categoric după Rapid - Sepsi. "Rapid arată ca o echipă care nu poate bate pe nimeni"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Robert Niţă, fost atacant al Rapidului, a transmis un mesaj categoric după remiza din Giuleşti dintre FC Rapid şi Sepsi OSK, scor 2-2. "Rapid arată ca o echipă care nu poate bate pe nimeni", a spus Robert Niţă. 



"Nu ai cum să fii nici măcar puţin bucuros. Aşa cum a spus şi Şumudică, practic nu prea ai de ce să te legi. Nu vezi perspective, nu vezi nimic. Sepsi a dominat clar. Au început jocul de la 1-0. Rapid a avut răbufnirea aia şi a egalat, dar nu e suficient. Lucrurile s-au făcut până la un punct. S-a transferat, s-a adus staff nou, au fost aduşi o grămadă de jucători. Toată lumea înţelege că, fiind un antrenor şi jucători noi, e nevoie de timp. Dar nu poate dura la nesfârşit. Nu poţi aştepta la infinit ca lucrurile să se îmbunătăţească. Cred că preşedintele Moldovan trebuie să discute cu staff-ul tehnic. Ok, e o situaţie dificilă şi cu decesul mamei antrenorului principal, dar a găsit înţelegere, a mers să îşi conducă mama pe ultimul drum. Dar a fost adus pentru a avea rezultate. În momentul de faţă nu doar că nu sunt rezultate, jocul echipei arată rău. Nu rău, foarte rău. Vedem că nu există o formulă de echipă, nu exstiă un sistem, pentru că se tot vorbeşte despre sistem. Jocul în momentul de faţă este foarte prost.

Cei doi finanţatori au investit, au schimbat ce au considerat că era necesar, în perspectiva unui sezon mult mai bun ca anul trecut. Dar astăzi nu se vede asta. 

În momentul de faţă, Rapid arată ca o echipă care nu poate bate pe nimeni. Asta e părerea mea. La meciul cu Sepsi, nici nu mă aşezasem bine pe scaun şi cei de la Sepsi se bucurau. Ce să mai înţelegi? Lumea a avut răbdare, dar cât să ai? Şi anul trecut s-au pierdut meciuri cu Bergodi, dar vedeai ceva. Mai aveai 2-3 ocazii, mai puneai presiune. Dar acum nu se vede absolut nimic. Eu nu îmi aduc aminte ca la meciul ăsta Rapid să fi început din careul de 6 metri vreo acţiune, să construiască de acolo", a declarat Robert Niţă la Fanatik. 

"Eu nu spun că e bun sau rău domnul Lennon, nu am datele să îl evaluez. Dar rezultatele sunt foarte proaste. Ăsta e şi un business. Sportul ăsta îl faci şi ca să mulţumeşti oamenii ăia care vin pe Giuleşti şi cei care se uită de acasă. E vreun rapidist mulţumit? Nu poţi să fii mulţumit când te uiţi doar după ăia de la Sepsi în atac. Şi au avut situaţii, ocazii mari. După meci a fost tristeţe", a mai declarat Niţă 

Viorel Moldovan, mesaj ferm pentru Neil Lennon

Viorel Moldovan, preşedintele FC Rapid, spune că unii jucători sunt "blocaţi" şi transmite un avertisment şi antrenorului Neil Lennon. "Nu e normal să fim dominaţi pe teren propriu", a transmis Moldovan. 

"Trebuie mult mai mult, mai ales pe faza ofensivă. Nu e normal ca toate echipele să vină, să controleze jocul şi să ne domine pe teren propriu. Trebuie puţin să ne gândim vizavi de multe lucruri. Nu aş vrea să intru în detalii, pentru că ceea ce am văzut m-a dezamăgit foarte mult, chiar dacă am avut anumite momente când am mai încercat. Dar au fost foarte puţine. Nu aş vrea să intru în detalii tactice. 

Este şi un blocaj, lucru pe care l-am constatat la anumiţi jucători. Ne pierdem foarte uşor personalitatea şi nu reuşim să propunem mai mult. Ca şi atitudine, ca şi intenţie, ca şi dorinţă, nu am ce să le reproşez băieţilor, dar ca şi fotbal, ăsta e adevărul. Propunem un fotbal cu pipeta în momentul de faţă, ceea ce nu e suficient la Rapid Bucureşti. Vrem mai mult. Vrem să fim o echipă dominantă. Noi în momentul de faţă nu avem acest concept. Trebuie să regândim anumite aspecte. 

Răutatea, până la urmă, există. Poate trebuie să vedem altceva. Dar nu vreau să discut despre aceste aspecte cu presa, nu vreau să discut din punct de vedere al conceptului tactic. Jocul este îngrijorător. Nu este suficient! 

Nu vreau să discut personal despre jucători. Până la urmă, un atacant depinde de jocul colectiv al echipei, de modul în care funcţionează echipa, de modul în care este pus în evidenţă. Da, sunt atacanţi care nu au nevoie de prea multe situaţii pentru a marca. Am avut ocazia de a face 3-1 prin Jambor, nu am reuşit, după care am fost egalaţi. Dar vreau să vorbesc per total vizavi de ceea ce am văzut în teren, ca şi joc propus. Un atacant depinde de buna funcţionare a angrenajului. Trebuie să fie la terminarea acţiunilor colective. Noi nu avem în momentul de faţă un joc consistent şi asta mă îngrijorează foarte mult. 

Nu regret că am venit preşedinte la Rapid, Doamne fereşte. E o cinste, o onoare, să fiu preşedinte la Rapid. Sunt momente dificile, trăim o perioadă grea. Am început campionatul execrabil. Am putea găsi circumstanţe, dar nu vreau să mă leg de niciun alibi. Sper ca staff-ul să reuşească să redea starea de spirit necesară jucătorilor pentru a ieşi din acest moment delicat. Au mai fost perioade, sunt perioade în viaţa unui club când lucrurile nu funcţionează. E adevărat, nu se câştigă la Rapid de vreo 14 etape, cu cea de azi. În afara victoriei cu FCSB", a declarat Viorel Moldovan. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel