Fotbal international Revenire spectaculoasă pentru Dortmund. A câștigat cu VfL Bochum, după ce a fost condusă cu 2-0

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Borussia Dortmund a demonstrat încă o dată forța sa ofensivă într-un meci palpitant disputat pe teren propriu, în fața unei echipe VfL Bochum care, deși penultima clasată în Bundesliga, a dat o replică surprinzător de puternică. În deschiderea etapei a șasea a campionatului Germaniei, Borussia a reușit să răstoarne un deficit de două goluri și să încheie partida cu un triumf convingător, scor 4-2.



Deși pornea cu șansa a doua pe Westfalenstadion, VfL Bochum a început meciul în forță, luând conducerea în mod neașteptat. În minutul 16, Matus Bero a deschis scorul pentru oaspeți, șocând publicul gazdă. La doar cinci minute distanță, Dani de Wit a dus scorul la 2-0 pentru Bochum, adâncind îngrijorările fanilor Borussiei. Bochum părea să își depășească condiția de outsider, profitând de lipsa de concentrare din apărarea Borussiei Dortmund.

Cu toate acestea, Borussia Dortmund nu a capitulat. Antrenorul echipei gazdă a mobilizat jucătorii, iar aceștia au început să domine partida, trecând treptat la controlul total al jocului. Serhou Guirassy a fost cel care a readus speranța în tabăra Borussiei, marcând primul său gol în minutul 24 și reducând diferența. Borussia a continuat să preseze, iar recompensarea eforturilor a venit în repriza a doua, când Emre Can a transformat cu siguranță un penalty în minutul 62, restabilind egalitatea.

Revenirea a fost completată în minutul 75, când același Guirassy a marcat al doilea său gol al meciului, ducând scorul la 3-2. Entuziasmul și determinarea echipei gazdă s-au menținut până la final, iar Felix Nimecha a închis tabela în minutul 81 cu un gol splendid, asigurând victoria Borussiei Dortmund cu 4-2.

Borussia Dortmund urcă provizoriu pe locul doi

Grație acestei victorii, Borussia Dortmund a urcat provizoriu pe locul al doilea în clasamentul Bundesliga, acumulând 10 puncte și apropiindu-se la doar două puncte de liderul Bayern Munchen. Bayern, cu 12 puncte, va disputa sâmbătă un meci crucial împotriva campioanei en titre, Bayer Leverkusen, un duel care ar putea avea implicații importante în lupta pentru titlu.

Etapa a șasea continuă sâmbătă cu o serie de meciuri interesante. RB Leipzig va înfrunta FC Augsburg, în timp ce SC Freiburg se va duela cu St Pauli. VfL Wolfsburg primește vizita celor de la VfB Stuttgart, iar FSV Mainz se va confrunta cu FC Heidenheim. Borussia Moenchengladbach va juca împotriva celor de la Union Berlin, într-un alt duel atractiv al acestei runde.

Duminică, etapa se va încheia cu două meciuri importante: Holstein Kiel va întâlni Eintracht Frankfurt, iar Hoffenheim va da piept cu Werder Bremen.

dcsport Team | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel