Jocurile Olimpice Reţeaua feroviară din Franţa, afectată de "incendii voluntare" înainte de ceremonia de deschidere a JO2024

Data publicării:
Sursa: Pexels, via Pixabay
Sursa: Pexels, via Pixabay

Sunt probleme mari în Franţa înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice. Reţeaua feroviară a fost afectată intenţionat de incendii voluntare. 



Reţeaua feroviară a Franţei a fost sabotată cu puţine ore rămase până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris de un atac incendiar menit să paralizeze reţeaua TGV, transmite AFP.

Peste 800.000 de călători vor fi afectaţi de atacul asupra companiei feroviare franceze SNCF petrecut în noaptea de joi spre vineri. SNCF a precizat că a fost victima mai multor acte de răutate concomitente care au vizat LGV (liniile de mare viteză) Atlantică, Nord şi Est, subliniind că incendii voluntare au fost declanşate pentru a afecta instalaţiile.

În consecinţă, circulaţia TGV-urilor pe aceste trei axe este foarte perturbată. Vom deturna anumite trenuri pe liniile clasice, dar suntem nevoiţi să anulăm un mare număr de curse, a precizat SNCF. Linia TGV Sud-Est nu a fost afectată, a precizat grupul.

Echipa de intervenţie ale SNCF lucrează deja la un diagnostic, pentru a putea începe lucrările de reparaţie, dar situaţia va dura cel puţin tot weekend-ul.

Vor fi afectaţi 800.000 de călători, a anunţat preşedintele SNCF, Jean-Pierre Farandou, conform Agerpres.

Pentru moment, nimeni nu a revendicat aceste acte şi niciun suspect nu a fost încă clar identificat şi arestat. Toate serviciile de informaţii sunt mobilizate pentru a face lumină asupra acestor acte de "sabotaj" clar coordonate.

Actele de sabotaj au fost comise în jurul orei locale 4:00 la Courtalain (Eure-et-Loir), Pagny-sur-Moselle (Meurthe-et-Moselle) şi Croisilles (Pas-de-Calais), potrivit Ministerului Transporturilor. De asemenea, o acţiune a fost dejucată la Vergigny (Yonne) de "agenţii SNCF care au provocat fuga mai multor persoane".

Conform organizatorilor, circa 326.000 de spectatori sunt aşteptaţi să asiste la ceremonie. 222.000 dintre aceste bilete au fost oferite gratuit, în timp ce 104.000 de spectatori au plătit pentru a avea un loc pe cheiurile joase. Vor fi, de asemenea, peste 80 de ecrane uriaşe care vor permite spectatorilor să se bucure de atmosferă şi să urmărească spectacolul de-a lungul fluviului. Ceremonia de deschidere este aşteptată să dureze 4 ore. 

La ceremonie vor participa şi peste 120 de şefi de state şi guverne, printre care Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, dar şi prima doamnă a SUA, Jill Biden. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va fi cel care va declara în mod oficial jocurile deschise. 

Securitatea este şi ea pusă la punct. Peste 45.000 de persoane se vor ocupa ca toată ceremonia să se desfăşoare fără incidente. Spaţiul aerian a fost închis deasupra Parisului şi pe o rază de 150 km, în timp ce traficul rutier va fi şi el închis pe numeroase zone de-a lungul Senei. 

Pentru Paris, este a treia oară când găzduieşte Jocurile Olimpice de vară, după 1900 şi 1924. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel