Echipa nationala Responsabilitatea resimțită de Ianis Hagi pentru purtarea tricoului cu numărul 10. Ce spune despre gestul lui Stanciu

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

„Tricolorul” în vârstă de 25 de ani a relatat momentul în care căpitanul echipei naționale i-a propus să preia tricoul cu numărul 10, în cantonamentul de la Mogoșoaia.



Ianis Hagi a debutat la EURO 2024 în tricoul galben cu numărul 10, purtat până atunci de către căpitanul echipei, Nicolae Stanciu. Cel din urmă a decis să preia numărul tricoului purtat în mod obișnuit de Olimpiu Moruțan (21), „tricolor” accidentat în luna aprilie a acestui an, care a ratat participarea la Campionatul European de fotbal din Germania.

După reușita din meciul cu Ucraina (scor 3-0), în care a deschis scorul în minutul 29, Nicușor Stanciu a decis să îi ofere tricoul în care a jucat colegului său Moruțan, care este prezent, de asemenea, în Germania.

Ianis Hagi: „O mândrie, o responsabilitate imensă”

Întrebat ce reprezintă participarea la primul Campionat European de fotbal la seniori, dar și a purtării tricoului cu numărul 10, Ianis Hagi a explicat: „E o mândrie, o responsabilitate imensă, ținând cont de cine a purtat acest număr la turneele finale și încă un motiv să dau totul pe teren, așa cum am făcut-o de fiecare dată pentru echipa națională. Să produc și să producem rezultate pentru o țară întreagă”, a mărturisit Ianis Hagi.

Fiul lui Gheorghe Hagi a comentat și decizia lui Stanciu de a-i oferi tricoul cu numărul 10, spunând: „A fost o decizie a lui Nicu, fiindcă Olimpiu, pentru noi, înseamnă foarte, foarte mult, pentru acest grup...Ne-a ajutat și pe teren, și în afara lui. Așa cum probabil toată lumea știe,  suntem deja o familie imensă aici, de ani de zile.

Am crescut împreună, de mici copii, și acum facem performanță la echipa mare. Nicu venise în cantonamentul de la Mogoșoaia, în cameră la mine, ca să mă întrebe dacă vreau să port numărul 10, pentru că el a luat decizia să poarte numărul lui Olimpiu la acest Campionat European.

În primul rând, l-am felicitat pentru gest, iar apoi i-am zis că voi încerca, cu siguranță, să port acest număr cu mândrie, cu o responsabilitate imensă. Așa cum pentru orice tricou, și pentru tricoul cu numărul 10 voi da totul pe teren, pentru echipa națională.”, a relatat Ianis.

Grupul unit al naționalei, definiția succesului

De asemenea, Ianis a explicat și ce însemnătate are faptul că mulți dintre actualii jucători ai echipei naționale de seniori au reprezentat România în competițiile de juniori, formând un grup unit încă de pe atunci.

„Inspirația lui mister (n.r. Edward Iordănescu) este că a avut curaj, de la începutul calificării, să se dea pe mâna noastră (n.r. - jucătorii echipei naționale de tineret care au ajuns la seniori), și nu cred că am dezamăgit. În continuare, cum am făcut până acum performanță, vrem să facem mai multe, pentru că ne completăm.”, a mai spus Ianis.

Suporterii români au fost luați prin surprindere în urma rezultatului din meciul cu reprezentanta Ucrainei, dar Ianis a dezvăluit că formația „tricoloră” își cunoaște valorea: „Într-adevăr, a fost o surpriză imensă pentru o țară întreagă, însă pentru noi nu! Noi ne știam puterile, ne știam capacitatea de a juca la acest nivel, iar eu o (n.r. - victoria) văd doar începutul.”, a afirmat Ianis, pentru FRF.tv

Totodată, întrebat ce a simțit când a citit mesajul transmis de tatăl său pe monitoarele stadionului din Munchen, Ianis a mărtusitit sincer că nu a înțeles cuvintele sale din cauza atmosferei din teren, dar simplul fapt de a-l vedea înseamnă o responsabilitate imensă.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel