Superliga Romaniei Remiză albă la Ploieşti. Petrolul şi U Cluj îşi împart punctele

Data publicării:
sursa: Pexels via Pixabay
sursa: Pexels via Pixabay

Petrolul Ploieşti şi Universitatea Cluj îşi împart punctele după remiza alba din etapa a V-a. 



Petrolul Ploieşti a terminat la egalitate cu Universitatea Cluj, 0-0, luni seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 5-a a Superligii de fotbal.

Iulian Cristea (90+2) a ratat cea mai mare clară ocazie a oaspeţilor, lovitura sa de cap fiind respinsă de portarul Lukas Zima. Petrolul putea da lovitura la ultima fază, un contraatac supranumeric, dar Mario Bratu a centrat greşit în faţa porţii.

Petrolul a mai ratat prin Denis Radu (16), iar U prin Mamadou Thiam (27).

Universitatea Cluj rămâne neînvinsă, alături de Universitatea Craiova şi Oţelul Galaţi.

"Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 78 de ori, de 41 de ori s-au impus prahovenii, de 22 de ori au câştigat ardelenii, iar alte 15 partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu Petrolul gazdă: 39 jocuri - 28 victorii Petrolul - 10 remize - un succes U Cluj.

Prima confruntare a avut loc în urmă cu aproape de 72 de ani, pe 26 octombrie 1952, Flacăra - Ştiinţa 2-2 (antrenori Ilie Oană, respectiv Ştefan Kovacs). În returul ediţiei respective, 1952-1952, clujenii s-au impus cu 3-2. Abia peste 3 ani, pe 20 noiembrie 1955, ploieştenii aveau să reuşească primul lor succes în faţa ardelenilor, Flacăra - Ştiinţa 4-1.

Cea mai mare diferenţă de scor pe prima scenă a fost de cinci goluri şi s-a înregistrat de două ori în favoarea clujenilor: 21 mai 1961, Ştiinţa Cluj - Petrolul 6-1 şi 10 iulie 1966, U Cluj - Petrolul 5-0.

Unicul succes bifat de ardeleni din postura de vizitatori: 16 aprilie 2023, Petrolul - Universitatea Cluj 0-2.

Cea mai recentă dispută directă din Superligă: 13 aprilie 2024, Universitatea Cluj - Petrolul 1-2, goluri marcate de A. Roguljic, respectiv C. Irobiso şi T. Jyry", scrie LPF.
FC Petrolul Ploieşti - Universitatea Cluj 0-0, Stadion Ilie Oană - Ploieşti
Arbitru: Bogdan Dumitrache; arbitri asistenţi: Radu Adrian Ghinguleac, Ionuţ Traian Neacşu (toţi din Bucureşti); al patrulea oficial: Ovidiu Robu (Chitila)
Arbitru video: Cătălin Popa (Piteşti); arbitru asistent video: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova)
Observatori: Andrei Ioniţă (Bucureşti) - CCA, Ion Căţoi (Bucureşti) - LPF

Ioan Ovidiu Sabău se mulţumea cu un punct înainte de meci 

"Da, m-ar mulțumi și un punct. Nu e ușor să ai 4 jocuri, din care 2 cu CFR și FCSB și să ai 8 puncte, cu o echipă care a făcut multe modificări, jucători noi. Am reușit totuși într-un timp destul de scurt să devenim o echipă omogenă, cât de cât cu o anumită identitate, relații de joc.

Dar ce e foarte important e să îi ții conectați, concentrați și să nu se mulțumească cu puțin. Aici e secretul, doar așa reușești să-ți îndeplinești obiectivele. Jucătorii trebuie să fie de fiecare dată capabili să o ia de la capăt", a declarat Ioan Ovidiu Sabău înainte de meciul din etapa a V-a. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel