Superliga Romaniei Regula U21 din Liga 1 ar urma să fie modificată. Gino Iorgulescu, întâlnire cu şefii de cluburi din România

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Regula U21, care presupune ca echipele din Liga 1 să aibă pe toată durata meciurilor minimum un fotbalist format la nivel naţional şi sub această vârstă, ar urma să fie modificată de LPF. 



Anunţul a fost făcut de Valeriu Iftime, finanţatorul celor de la FC Botoşani, echipă care va lupta pentru menţinerea în Liga 1 la barajul cu CS Mioveni. 

”Am o părere bună despre schimbarea regulii. Gino Iorgulescu ne-a invitat la o discuție tehnică, amicală. În urmă cu două săptămâni, am fost la o discuție cu patronii de la câteva echipe, a fost o chestiune informală.

Vrem să demonstrăm că toți ne dorim să fim mai competitivi, ca fotbalul românesc să crească. Am vorbit cum ar fi mai bine: cu sau fără regulă. Am discutat care sunt argumentele pentru a construi un demers ca să scoatem regula u21.

La început am crezut că e benefică regula, s-a creat și acea națională din 2019. Atunci a fost o întâmplare fericită. Am vrea să jucăm toți cu copii de 17, 18, 19 ani. Un copil la 18 ani care joacă în Liga 1 ar putea reprezenta un venit interesant pentru club. Dar unui privat nu-i poți impune așa ceva. Mai ales că în Europa nu există regula asta.

Toate astea adunate ne dau credința, certitudinea că cine vrea să joace cu copiii în Liga 1 poate avea un stimulent financiar. Și eu, de exemplu, aș vrea ca de la anul Creț, de la mine, să fie titular, Mitrov, la fel.

Vreau să am copii, caut continuu copii, dar nu trebuie să-mi impună mie Federația să joc cu fotbaliști de regulă u21. Ca să ce? Rezultatele arată că nu a fost bună regula U21”, a spus Valeriu Iftime, citat de gsp.ro.

Câţi jucători U21 au folosit cluburile din Liga 1 în acest sezon

FCSB a avut în teren mai mulţi jucători formaţi la nivel naţional, cum ar fi Florinel Coman, Alexandru Băluţă, Adrian Şut, Darius Olaru, Lixandru, Octavian Popescu sau Târnovanu, însă realitatea arată că doar doi dintre aceştia sunt eligibili pentru regula U21. Este vorba despre Mihai Lixandru, 22 de ani, şi Octavian Popescu, 21 de ani. 

În acest sezon, Mihai Lixandru a jucat 21 de meciuri pentru FCSB, a marcat un singur gol şi a încasat trei cartonaşe galbene. Octavian Popescu are şi el tot 21 de meciuri, a marcat 2 goluri, a dat trei pase decisive, inclusiv una în meciul cu FC Botoşani, câştigat 3-2 pe Arena Naţională, şi a primit 6 cartonaşe galbene. 

Mihai Lixandru a fost convocat de cinci ori la echipa naţională a României U21 în 2023. Octavian Popescu are 3 convocări la U21 şi 2 convocări la echipa mare în 2023, însă nu s-a evidenţiat cu niciun gol sau o pasă decisivă. 

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel