UEFA Euro 2024 Regulă implementată la toate competițiile UEFA, după EURO 2024

Data publicării:
Facebook UEFA
Facebook UEFA

UEFA a anunțat care este regula ce va fi implementată în toate competițiile sale, după Campionatul European de fotbal din Germania.



UEFA a decis: Dialog între căpitani și arbitri

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) va aplica, din sezonul viitor, pentru toate competițiile sale regula conform căreia doar căpitanii ambelor echipe pot dialoga cu arbitrii, sistem implementat pentru prima oară la EURO 2024.

Arbitrii au o linie deschisă de dialog pentru a explica deciziile cheie, inclusiv cele care implică VAR (sistemul video de arbitraj), ale căror explicații vor fi oferite căpitanilor, care sunt „singurii jucători autorizați să vorbească cu arbitrul şi să solicite clarificări într-o manieră respectuoasă”, a transmis, vineri, forul continental.

Când căpitanul este portarul, echipelor li se va cere să desemneze un jucător de câmp care este autorizat să ofere explicații şi să discute cu arbitrii.

Totodată, căpitanii trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru coechipierii lor, cerându-le să respecte, să păstreze distanța şi să nu înconjoare arbitrii, putând fi avertizați dacă nu respectă regulamentul, potrivit Agerpres.

 

Sancțiunile acordate de UEFA în cadrul EURO 2024 ating 1,2 milioane de euro

Aruncarea cu obiecte în teren la EURO 2024, inclusiv a paharelor de plastic de bere, a fost sancționată de Uniunea Europeană de Fotbal cu amenzi grele pentru federațiile implicate.

În faza grupelor, UEFA a impus amenzi în valoare totală de 1,2 milioane de euro, dintre care 719.375 de euro pentru aruncarea de obiecte pe teren.

La stadion, fanii plăteau o garanție de trei euro pentru un pahar de plastic cu bere, iar returnarea ambalajului le aducea acestora suma plătită inițial.

Principala țintă a obiectelor aruncate pe teren au fost jucătorii echipei adverse, în special la loviturile de colț, un amănunt interesant fiind că Anglia nu au fost sancționată atunci când fanii au aruncat pahare spre proprii jucători și antrenor după remiza (0-0) cu Slovenia.

În cele 36 de meciuri din faza grupelor, în 25 suporterii au aruncat cu pahare de plastic pe teren. În șapte dintre acestea, fanii ambelor echipe au fost responsabili pentru amenzile aplicate federațiilor lor, 19 dintre cele 24 națiuni participante primind asemenea penalități financiare. 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel