Tenis Realitățile economice ale circuitului ITF. Banii din turnee, insuficienţi pentru "un bilet de avion dus-întors". Andreea Prisacariu: Stau tot cu părinţii. Ieşi pe minus mult...

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Andreea Prisacariu joacă în multe turnee ITF, însă spune că banii nu sunt nici pe departe atât de mult pe cât s-ar crede. 



"Sunt singură la părinţi. Mama mi-a spus clar că dacă vreau să fac tenis, să merg pe partea asta, dar tot ce îşi doreşte de la mine e să iau notă de trecere la toate materiile. Dar, dacă nu fac treabă bună pe teren, trebuia să aleg neapărat şcoala. Era ori una, ori alta. Mi se pare normal. Ce erau să facă, să mă lase să stau la cafenea toată ziua? Nu îmi place mie viaţa de chiul, cafenele, mall-uri, etc. 

Nu am fost forţată nicio clipă, am fost lăsată să fac ce vreau eu. Eu le spun oricum părinţilor mei tot, absolut tot. Poate uneori ar trebui să învăţ să mai şi tac din gură. Pentru că mai întâi sunt părinţii mei, şi abia apoi cei mai buni prieteni. Dar nu a fost nevoie să îi mint vreodată cu ceva. Dacă am vrut la o petrecere, m-au lăsat, pentru că aveau toate datele, cu cine mă duc, unde, etc. Chiar şi acum, la 23 de ani, dacă mă duc undeva, trebuie să ştie că sunt în siguranţă. Până la urmă, tot copilul lor sunt, indiferent ce vârstă am. 

Stau încă cu ei în casă. Nu am bani să mă mut singură. Nu vreau să mă mut pe banii lor, vreau să mă mut pe banii mei şi să le fac şi lor o casă când o să am cu ce, să le dau înapoi tot ce mi-au oferit ei. Cam ăsta e planul. Să le dau chiar dublu înapoi, pentru că ei au făcut tot pentru mine. Ei mă trimit în turnee, ei mă ajută, ei mă sponsorizează. Doar pe ei îi am!", a declarat Andreea Prisacariu în exclusivitate pentru DC SPORT. Nu am 

Premiile de la turneele ITF, mult prea mici 

"Ieşi pe minus cu mult. Şi dacă câştigi anumite turnee din ITF nu poţi să acoperi biletul de avion dus-întors. Dacă mai iei şi antrenorul cu tine, mai e şi hotelul, masa... Nici nu intră în discuţie. Odată ce ajungi în top 100 abia atunci poţi să simţi la buzunar. Şi nu sunt singura care vorbeşte de asta. Şi Novak Djokovic a vorbit despre acest subiect, şi el chiar ajută foarte mult sportivii din ţara lui. E incredibil! Un jucător care încă e activ să se implice atât de mult în generaţia ce va urma... el creşte o generaţie de copii, lucru care mi se pare senzaţional. Foarte mulţi jucători vor să fie doar ei şi atât, chiar şi după ce se retrag. 

Eu nu mă pricep la partea asta cu cifre, bani, cât câştig, cât aş putea câştiga dacă fac finala, care e diferenţa de puncte, dar pot să zic că nu pot să plec în mână cu mai mult de 2500 de euro la un turneu ITF de 25.000 euro. Pentru că 25.000 ăştia sunt toate sumele adunate. Doar titlul dă bine, dar banii nu sunt ăia. Tata ştie toate astea, pe mine nu m-a interesat. El e managerul meu, îmi ia o povară de pe umeri ca să mă pot concentra la mine şi la jocul meu", a mai declarat Andreea Prisacariu. 

Youtube video image

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis





pixel