Echipa nationala Reacție dură la adresa elvețienilor, după ce România a învins cu 3-1

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Echipa națională U21 a reușit să se califice la EURO 2025, după ce a învins selecționata Elveției cu 3-1, în ultimul meci din grupa E a preliminariilor.



Daniel Niculae l-a felicitat pe selecționerul Daniel Pancu, care a reușit să califice echipa națională de tineret la Campionatul European de fotbal 2025. El s-a arătat deranjat de superioritatea pe care o arată elvețienii față de jucătorii români, spunând că în meciul tur reprezentanții țării noastre au fost dezavantajați vizibil de arbitraj.

„Mai lăsați-mă și cu elvețienii ăștia. Acolo e mijlocul Europei, mijlocul lumii... De meciul tur nu am vorbit vizavi de arbitraj, când am fost ­′furați ca-n codru′”

„(n.r. au avut un penalty elvețienii în meciul cu România...) N-au avut nimic. Mai lăsați-mă și cu elvețienii ăștia. Să ne mai lase. Acolo e mijlocul Europei, mijlocul lumii... De meciul tur (n.r. încheiat 2-2) nu am vorbit cum s-a vorbit de meciul de aseară (n.r. 15 octombrie) vizavi de arbitraj, când am fost ­′furați ca-n codru′ acolo. 

N-au avut niciun penalty, nu trebuiau să dea nici gol. I-am bătut pe fotbal, am fost mai buni, ne-am calificat. Bravo, Daniel Pancu, pentru un parcurs foarte dificil cu meciuri cu mult ghinion în această campanie! Trebuie felicitat pentru ceea ce a realizat.”, a spus Daniel Niculae, la emisiunea „Fotbal Club” de la Digisport.

Tricolorii au reușit să obțină a patra prezență consecutivă la un turneu final la Under-21, după ce înaintea ultimelor două meciuri se aflau pe locul al treilea în grupa preliminară.

Ianis Stoica (min. 16, 35) și Umit Akdag (min. 68) au adus victoria echipei antrenate de Daniel Pancu în acest meci decisiv și clasarea pe primul loc în grupă. Albian Hajdari (65) a marcat golul oaspeților.

În minutul 28, Luca Jaquez a avut o intrare brutală la căpitanul Louis Munteanu la centrul terenului, iar arbitrul a părut că nu îi acordă decât cartonaș galben. Au urmat proteste în grup ale tricolorilor, Pancu a pătruns și a protestat vehement pe teren și a fost eliminat, ca și rezerva Blănuță. În cele din urmă, elvețianul a primit și el cartonaș roșu.

România s-a desprins pe tabelă după o fază de excepție: Munteanu și Popescu au combinat, jucătorul de la FCSB a pătruns în careu, i-a pasat lui Grameni, acesta a călcat mingea pentru Munteanu, care a centrat în fața porții, de unde Stoica a preluat cu dreptul și a șutat cu stângul fără speranțe pentru portarul elvețian.

Elveția a redus din diferență în min. 65, când Hajdari a reluat simplu cu capul, la centrarea lui Sanches.

România a depășit cu bine acest moment delicat și a refăcut ecartul de pe tabelă (68), prin Umit Akdag, care a reluat în poartă din mijlocul careului, după mingea respinsă de Keller la reluarea lui Munteanu, în urma unui corner executat de Grameni.

România a câștigat grupa, cu 22 de puncte, urmată de Finlanda, 20 puncte, Elveția, 18 puncte, Albania, 16 puncte, Muntenegru, 7 puncte, Armenia, 2 puncte.

Se califică direct la turneul final câștigătoarele celor nouă grupe și cele mai bune trei echipe clasate pe locul 2 (fără a se lua în calcul rezultatele împotriva echipelor de pe locul șase). Ultimele trei locuri de la turneu vor fi ocupate după un baraj, în dublă manșă, între celelalte 6 echipe de pe locurile secunde. Slovacia, țara gazdă, este calificată direct la turneul final, care se va desfășura între 12 și 29 iunie 2025.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel