Tenis Reacția Simonei Halep, după ce Patrick Mouratoglou și Naomi Osaka au început o nouă colaborare

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul antrenor al Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, și sportiva japoneză Naomi Osaka încep o nouă colaborare în tenis.



Fosta lideră mondială, jucătoarea niponă de tenis Naomi Osaka, în prezent pe locul 85, a decis să pună punct colaborării cu antrenorul său, belgianul Wim Fissette. Anunțul a fost făcut de jucătoare pe contul său de Instagram.

„Patru ani, două (titluri de) Mare Șlem și o mulțime de amintiri. Mulțumesc pentru că ești un antrenor minunat și o persoană mai mult decât minunată, îți doresc tot ce e mai bine”, a scris jucătoarea japoneză, pe contul său de Instagram.

Înlocuitorul lui Fissette este nimeni altul decât fostul antrenor al Simonei Halep, Patrick Mouratoglou. Francezul s-a despărțit de jucătorul danez Holger Rune la sfârșitul lunii iulie, după o serie de rezultate negative.

„Am vorbit câteva lucruri cu Patrick și am fost de acord să ne despărțim. El rămâne un prieten grozav, dar acum e cel mai bine ca eu să continui cu Kenneth, care va fi prezent la toate antrenamentele și turneele la care particip.”, a spus Rune, în urmă cu o lună și jumătate.

Nu a durat mult ca Mouratoglou să își găsească un nou jucător pe care să îl antreneze, următoarea pe listă fiind câștigătoarea a patru turnee de Mare Șlem, Naomi Osaka.

Simona Halep a comentat noua colaborare dintre cei doi, spunând că Osaka și Mouratoglou vor face o echipă bună, întrucât francezul este genul de persoană care „harul” de a-și motiva elevii.

Simona Halep: „Are acest har și e foarte strict, pe tactică, pe statistici”

„Văd o colaborare destul de bună. Dacă Osaka e dispusă să muncească și să facă ceea ce a făcut în trecut, eu cred că o să facă o echipă bună. Patrick e un antrenor care motivează foarte mult, are acest har și e foarte strict, pe tactică, pe statistici.

Suntem în relații normale, nici bune, nici rele. Eu sunt ok, am o energie pozitivă, merg înainte, am lăsat subiectul în urmă. Vreau să mă bucur de ceea ce mai pot să fac în tenis și viață.

Viața este și după sport, am înțeles asta în ultimii doi ani, m-a ajutat să mă maturizez. Ăsta a fost cel mai mare câștig din perioada asta, că sunt foarte bine cu mine”, a declarat Simona Halep, potrivit digisport.ro.

Colaborarea dintre Patrick Mouratoglou și Simona Halep s-a încheiat odată cu izbucnirea scandalului de dopaj în care a fost implicată sportiva din țara noastră, început în august 2022. Francezul este cel care a sfătuit-o pe Halep să schimbe anumite suplimente pe care le consuma în mod regulat, unul dintre acestea dovedindu-se a fi contaminat.

„Mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat, pentru că e echipa mea, deci practic eu i-am adus acest colagen”, spunea Mouratoglou, în noiembrie 2023.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel