Stiri Reacţia oficială a ANAD în cazul Cosmin Matei. Ce riscă fotbalistul după ce a fost depistat pozitiv

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Agenţia Naţională AntiDrog a reacţionat oficial în cazul fotbalistului Cosmin Matei, de la Sepsi Sf. Gheorghe, depistat pozitiv la o substanţă interzisă. 



CITEŞTE ŞI Cosmin Matei, depistat pozitiv. Primele reacţii din partea jucătorului şi celor de la Sepsi OSK

Iată ce riscă fotbalistul, după ce a picat testul antidoping. 

"În legătură cu informațiile apărute în spațiul public cu privire la încălcarea reglementărilor anti-doping de către fotbalistul Cosmin Gabriel Matei, component al echipei Sepsi OSK, Agenția Națională Anti-Doping confirmă rezultatul analitic al probei de urină raportat în ADAMS de către Laboratorul de Control Doping din București, dar își rezervă dreptul de a nu face declarații cu privire la aspectele din dosarul cauzei.

Procedura de gestionare a rezultatelor este în curs de desfășurare, motiv pentru care păstrăm confidențialitatea informațiilor puse la dispoziție de părți.

Metilhexanamina (MHA) este cunoscută sub diferite denumiri, incluzând, dar fără a se limita la, dimetilamilamină, 1,3-dimetilamilamină, dimetilpentilamină, metilhexamină, metilhexanamină, 1,3-dimetilpentilamină, fiind interzisă doar în competiție ca stimulent specific conform  secțiunii 6.b.

MHA este un stimulent care a fost vândut ca medicament până la începutul anilor 1970, dar nu mai este utilizată în tratamentul medical. MHA este inclusă în componența unor suplimente alimentare comercializate în prezent, inclusiv online.

Substanţele din secțiunea Stimulente pot fi găsite, fără limitare, în medicamentele folosite în tratamentul anafilaxiei, al ADHD sau al simptomelor de răceală și gripă.

(https://anad.gov.ro/web/images/lista_medical/LISTA_INTERZISA_2024_web.pdf

Având în vedere clasificarea acesteia ca substanță specifică, Legea nr. 310/2021 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport și Codul Mondial Anti-Doping 2021 nu impun măsura suspendării provizorie obligatorie", transmite ANAD.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri





pixel