Tenis Reacția imediată a lui Roger Federer, după ce Rafael Nadal și-a anunțat retragerea

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Marele rival și totodată unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Rafael Nadal, Roger Federer, i-a transmis un mesaj spaniolului, imediat ce a aflat vestea oficială a retragerii din tenis.



Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal (38 de ani) și-a anunțat retragerea din activitate în cursul zilei de joi, după ce în ultimii ani nu s-a mai ridicat la nivelul său de joc din cauza accidentărilor.

Imediat după ce a postat clipul video pe rețelele sociale în care mulțumește fanilor și tuturor care au fost implicați, într-o oarecare măsură, în lunga sa carieră, „Rafa” a primit un răspuns din partea unuia dintre cei mai mari rivali ai săi: elvețianul Roger Federer.

Roger Federer: „Îți mulțumesc pentru toate amintirile de neuitat”

„Ce carieră, Rafa! Mereu speram ca această zi să nu vină. Îți mulțumesc pentru toate amintirile de neuitat și pentru realizările tale incredibile în tenis pe care le iubim. A fost o onoare absolută!”, a scris Federer, în comentariile postării.

Federer s-a retras din activitate la vârsta de 41 de ani, ultimul meci disputat fiind chiar alături de Rafael Nadal, într-o probă de dublu din cadrul competiției Laver Cup 2022.

Rivalitatea dintre Rafael Nadal și Roger Federer este una dintre cele mai mari din istoria tenisului. Cei doi s-au întâlnit de 40 de ori între 2004 și 2019, spaniolul conducând în meciurile directe cu scorul de 24–16. Confruntările lor au acoperit aproape toate turneele importante și toate suprafețele de joc, unele dintre acestea devenind finale legendare, considerate printre cele mai epice din istoria sportului.

În finala turneului de Mare Șlem de la Wimbledon 2008, cei doi au dus o bătălie pe cinste. Ultimul act de pe iarba londoneză este considerat pe scară largă ca fiind unul dintre cele mai importante meciuri de tenis din toate timpurile. Duelul a durat 4 ore și 48 de minute și s-a jucat în condiții de lumină scăzută din cauza întreruperilor cauzate de ploaie. Nadal a câștigat primul său titlu la Wimbledon, punând capăt dominației de cinci ani a lui Federer pe suprafața de iarbă.

De asemenea, în finala de la Australian Open 2009, Nadal a devenit primul spaniol care a câștigat acest titlu de Mare Șlem, învingându-l pe Federer într-o altă întâlnire spectaculoasă de cinci seturi.

O altă finală disputată de cei doi a fost pe terenul unde Nadal avea să câștige nu mai puțin de 14 trofee, respectiv la Roland Garros. Federer a ajuns în acea finală după o victorie spectaculoasă împotriva altui mare rival al celor doi, sârbul Novak Djokovic. Cu toate acestea, dominația lui Nadal la Roland Garros a continuat, câștigând al șaselea său titlu la French Open și egalând recordul lui Björn Borg.

CITEȘTE AICI Mesajul transmis de Rafael Nadal, la retragerea din activitate

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel