UEFA Euro 2024 Răzvan Marin, cea mai tare declaraţie după EURO 2024. "Cu Slovacia, mingea cântărea 100 kg"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Răzvan Marin a marcat 2 goluri pentru România la EURO 2024, unul cu Ucraina, în primul meci, şi unul cu Slovacia. Cel de-al doilea a însemnat şi calificarea României în optimile de finală. 



România nu mai trecuse de faza grupelor la un turneu major de la EURO 2000, când a fost eliminată în sferturile de finală de Italia. 

"Poate că există un pic de regret. Am jucat foarte bine în primele 20 de minute cu Olanda şi simţeam că puteam câştiga. Apoi a venit golul lui Gakpo, iar calitatea face mereu diferenţa. Nu ştiu ce ne-a lipsit în ultimii ani. EURO 2016 fusese ultimul nostru turneu. 8 ani de absenţă au fost prea mulţi. Ne apropiam mereu de calificare, dar apoi pierdeam", a declarat Răzvan Marin pentru cronache di spogliatoio.

"Am simţit pe umerii mei presiunea faptului că eram unul dintre motoarele naţionalei. Nu sunt genul care să fiu doborât de presiune, îmi place chiar. Dar cu Slovacia... Mingea aia cântărea 100 kg. Îmi tremurau picioarele. Ştiam că sunt primul executant de penalty-uri, îl studiasem pe Dubravka. Dar când eşti acolo, simţi presiunea unei ţări întregi pe umerii tăi. M-am gândit la cei 20 de milioane de români din spatele meu. Trebuia să înscriu, pentru ei! 

Când am marcat contra Ucrainei, nu ştiam nici cum să mă bucur, a fost o emoţie incredibilă. Am alergat nebuneşte. Când înscrii, ca mijlocaş, e ceva special. Dar să înscrii la un turneu final intră în istoria ţării tale. Încă mă trec fiori", a mai declarat Răzvan Marin. 

"Nu zic că am fi bătut Italia, dar..." 

Întrebat ce ar fi făcut România cu Italia la EURO 2024 dacă s-ar fi confruntat, Răzvan Marin a spus că "Nu ştiu, sincer. Nu spun că am fi câştigat, dar meciul s-ar fi jucat. Cred că şansele erau 60-40% pentru Italia. Am văzut meciurile Italiei, e posibil să fi lipsit ceva la nivel de grup. Asta a fost cheia câştigării EURO 2020. Iar noi am avut un grup senzaţional acum". 

Edi Iordănescu, lăudat 

"Cel mai mare merit al lui Edi Iordănescu este că a adus acest grup împreună. Ne-a făcut să vâslim în aceeaşi direcţie. Iar modul în care analizează adversarii este devastator. Ştiam toate detaliile, în ciuda timpului scurt pe care l-am avut la dispoziţie. A fost o provocare şi pentru noi, dar şi pentru staff. Când am văzut grupa în care eram, am zis că ţelul nostru este să ajungem cel puţin în optimi. Am terminat grupa pe primul loc, cu puţin noroc. Dar eram siguri că ne putem califica, chiar dacă multă lume a spus că vom termina ultimii. Am fost foarte motivaţi!", a mai spus mijlocaşul. 

Drăguşin, cel mai impresionat tricolor 

"După câteva sezoane în Italia, am reuşit să fiu unul dintre motoarele naţionalei. Am fost în formă şi mi-am menţinut un nivel foarte bun de joc. Dar cel care m-a surprins cel mai mult a fost Drăguşin. Îl cunoşteam deja, am mai vorbit când ne-am întâlnit în Serie A, dar este într-un moment incredibil. E la Tottenham, a muncit mult ca să fie acolo. Şi când ai încredere şi totul merge bine pentru tine, devii foarte puternic. El şi Man au fost în formă mare", a mai declarat fotbalistul. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel