Fotbal Răzvan Lucescu spune că e nevoie de schimbări în fotbalul românesc. "Fără condiţii nu poţi progresa". Modelul impus de Gigi Becali la FCSB, criticat

Data publicării:
Fotografie de la Tom Fisk, Pexels
Fotografie de la Tom Fisk, Pexels

Modelul patentat de Gigi Becali la FCSB, prin faptul că ia decizii peste antrenori, nu este unul de succes, avertizează Răzvan Lucescu, care cere schimbări în fotbalul românesc. În plus, spune antrenorul lui PAOK, e nevoie de mai multă stricteţe în fotbal şi propune chiar reducerea numărului de echipe din Superligă, astfel încât doar formaţiile care îşi permit să susţină financiar activitatea să aibă dreptul de a juca în primul eşalon. 



Chiar dacă nu a dat nume nici de patroni, nici de echipe, Răzvan Lucescu a precizat că jucătorii îşi pot căuta alibiuri în momentele dificile în faptul că antrenorii nu reuşesc să se impună în faţa conducerii. 

"Plecând de la această emulaţie care se crează cu calificarea la EURO 2024, să ne propunem mai mult de fiecare dată, să avem o stabilitate. Pentru că frecventele schimbări de la nivelul băncilor tehnice nu au cum să facă bine. Mai aud şi eu din stânga şi din dreapta că la noi discuţiile şi problemele apar când se implică conducători care îşi impun punctul lor de vedere înaintea antrenorului. Impun jucători, iar când un antrenor încearcă să se opună sau nu are personalitatea să se opună, apar schimbări neplăcute. Chiar şi faptul că vii în faţa echipei sau laşi să ajungă la echipă ideea că îţi impui punctul de vedere în faţa antrenorului, fac grupul să îşi piardă respectul faţă de antrenor şi să îşi găsească alibiuri, în momente de dificultate. Este un proces complex. Vestiarul simte miros de sânge, imediat. Şi simte imediat dacă un antrenor cunoaşte bine meseria sau nu", a declarat Răzvan Lucescu. 

"Fără condiţii nu poţi progresa. Implicarea lui Dan Şucu e fantastică"

"Dar trebuie să vorbim şi de condiţii. Fără condiţii nu poţi progresa. Nu te poţi antrena pe jumătate de teren sau pe un teren la ţară denivelat, vai de mama lui, şi apoi să ai pretenţia ca echipa să joace foarte bine. Trebuie să existe şi o stabilitate financiară. Trebuie găsită o variantă prin care echipele să plătească la timp. Aducem foarte mulţi jucători din afară. Ei de ce vin aici? Pentru bani, nu ca să facă glorie pentru Petrolul, Rapid, Dinamo, sau FCSB. După aceea, venind aici, văzând că lumea se comportă corect faţă de ei, sunt atraşi şi încep să se intereseze de brand, de ce reprezintă. Nu ai cum să joci motivat dacă nu eşti plătit. 

Nu sunt conducător, nu îmi dau seama ce trebuie făcut, dar cei care conduc trebuie să capete mai mare forţă şi să impună o mai mare stricteţe în anumite domenii. Inclusiv la numărul de echipe din prima ligă, să rămână echipele care pot susţine financiar. Aş susţine un sistem cu 14 echipe, dar alea să fie puse la punct perfect. 

Implicarea lui Dan Şucu e fantastică. Cel puţin financiar, nu ştiu altfel. Înţeleg că Rapidul este, la momentul ăsta, un club care oferă şi stabilitate. E un element important în fotbalul de astăzi", a declarat Răzvan Lucescu pentru playsport.ro, într-un interviu moderat de Ioana Cosma. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel