Superliga Romaniei Răzvan Lucescu, mesaj de susţinere pentru Ioan Ovidiu Sabău după CFR Cluj - U Cluj 4-0. "Poate crea echipe cu mentalităţi puternice, de asta avem nevoie"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

CFR Cluj a câştigat derby-ul local cu Universitatea Cluj, scor 4-0, iar la final antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a spus că ar fi bine ca cei din conducere să se gândească la un nou antrenor. Răzvan Lucescu, antrenorul celor de la PAOK Salonic, laudă munca depusă de Ioan Ovidiu Sabău şi speră ca acesta să rămână pe banca tehnică. 



”Ne-am dorit să facem un joc bun, am fost dominați la toate capitolele, fizic, tactic, duelurile unu la unu. S-au motivat mult mai mult, sunt principalul vinovat și nu exclud și chiar sfătuiesc conducerea să se gândească la altă variantă de antrenor.

Poate jucătorii au nevoie de altă persoană, de un alt antrenor, cu alte calități. Mă gândesc și la această variantă, voi discuta cu cei din conducere, dar nu ar fi rău. Nu rezultatul mă afectează, până la urmă e o echipă mult mai bună, au jucători de calitate, mult mai puternică decât noi, dar nu am arătat cum trebuie. Sunt principalul vinovat.

De ce să vorbim de tactică, dacă am fost dominați la toate capitolele? E o diferență de valoare, de pregătire fizică, de forță. E o presiune mare pe unii jucători. Unii sunt timizi, fricoși atunci când trebuie să ia decizii. Au nevoie de timp să se maturizeze.

Le-am spus că le mulțumesc, că le doresc o vacanță frumoasă, că am reușit și lucruri extraordinare. Au calitate, sunt responsabil de această situație. Ar fi bine ca cei din conducere să ia în calcul și o eventuală schimbare a antrenorului.

Nu demisionez în momentul de față, dar sunt niște lucruri care nu merg cum trebuie și trebuie să luăm în calcul și această variantă”, a spus Ioan Ovidiu Sabău la finalul meciului din Gruia.

Răzvan Lucescu laudă munca depusă de Sabău şi speră ca acesta să rămână în Superligă 

"Mă bucur enorm pentru Neluţu Sabău, că a revenit în fotbal, şi sper să aibă forţa să depăşească fiecare frustrare care îi vine în cale. Pentru că e cu adevărat un antrenor care poate crea echipe cu mentalităţi puternice, de asta avem nevoie. Nu pot să cred şi nu vreau să cred că ar face chestia asta (n.r. să demisioneze). Probabil a fost dezamăgirea foarte mare, dar el trebuie să rămână, fotbalul românesc are nevoie de Neluţu Sabău. 

A făcut o treabă foarte bună în prima parte a carierei lui, a dispărut, s-a reîntors şi a arătat că este foarte capabil. A luat o echipă pe care a aşezat-o, a organizat-o, avem nevoie de muncă organizată. Hai să zicem că talente există, de bine de rău. Dar am spus de multe ori că nu avem o forţă mentală puternică, cedăm foarte uşor. Ori printr-un joc foarte organizat putem compensa lipsa mentalităţii puternice şi, încet încet, să creştem, să avem din nou rezultate, să facem lucruri frumoase în cupele europene. Românul este înnebunit să participe în Europa şi să dea lovituri acolo. Şi este o atmosferă incredibilă, te face să te simţi cu totul altfel", a declarat Răzvan Lucescu la Templul Sportului

"Ioan Ovidiu Sabău beneficiază de susţinerea conducerii şi a suporterilor"

"Ioan Ovidiu Sabău beneficiază de susţinerea clubului, a conducerii şi suporterilor. Am pornit în 2016 împreună la un drum. Am atins toate bornele pe care ni le-am propus. Următorul pas necesită și mai mult efort, și mai multă muncă, și mai multă răbdare. Îl vom face împreună!

Am știut cu toții, de la bun început, că nu va fi ușor. Drumul spre vârf nu e niciodată ușor. Dar împreună vom continua să urcăm. Pas cu pas, meci de meci, an de an.

Am pierdut cu 0-4 bătălia din teren, dar am câștigat cu 10-0 meciul din tribună și am arătat, încă o dată, că Clujul înseamnă doar "U". Capul sus, Neluţu! Capul sus, băieţi! Capul sus, uişti!", au scris cei de la Universitatea Cluj pe Facebook. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel