Superliga Romaniei Răzvan Lucescu îl susţine pe Elias Charalambous. "Ce înseamnă ideile patronului?"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Elias Charalambous a câştigat un nou susţinător. Este vorba despre antrenorul lui PAOK Salonic, Răzvan Lucescu, care a lăudat munca cipriotului la FCSB. 



Răzvan Lucescu a fost întrebat dacă Elias Charalambous va reuşi să o menţină pe FCSB în fruntea clasamentului din Liga 1 şi în acest sezon, cum a făcut în cel precedent, mai ales că trebuie să se descurce şi cu Gigi Becali, care îşi impune ideile la echipă. 

"Ce înseamnă ideile patronului? Vine patronul şi antrenează? Ştie patronul ce distanţă, ce intensitate, ce înseamnă schimb de direcţie, ce înseamnă linia pasei? Pressing ştie, că asta ştie toată lumea. Dar ştie ce înseamnă diagonale, ce înseamnă să acoperi zonele? Chiar dacă i-au intrat un pic în cultură, nu le înţelege. Nu contează că iese şi se laudă, pentru că pentru el echipa sau jocul înseamnă schimbări, cine începe primul XI şi cine iese sau intră. E foarte important acest aspect, dar la fel de important este ca jucătorii să fie pregătiţi, să ştie ce au de făcut, când să construiască de jos, când să schimbe partea, când să joace pe sus. Să fie bine puşi la punct fizic, ca să ţină la efort. Trebuie să fie mental pregătiţi ca să aibă încredere, să nu cedeze în momente de dificultate, să aibă capacitatea de a fi concentraţi în fiecare moment al jocului, să nu le zboare mintea. Astea nu le face patronul, sunt cei din staff. 

Patronul, aşa cum spuneam, investeşte şi îi place să se implice, şi văd că o face foarte bine în colaborare cu antrenorii lui. Cred că, pe undeva, părerea mea despre ce a făcut Charalambous extraordinar acolo, ar fi echilibrul. A reuşit să gestioneze o situaţie foarte complicată. Echipa şi jucătorii au ştiut toate deciziile luate de patron. Puteau fi afectaţi, puteau să îşi piardă respectul, încrederea, dar el a reuşit să le lege pe toate foarte bine şi să se folosească de fiecare element. Şi trebuie să ştii să faci asta în fotbal. Să te foloseşti de fiecare jucător care este în top. Să te foloseşti de oamenii din jur care îţi pot aduce ceva pozitiv la echipă. Cred că ăsta este meritul mare al lui Elias Charalambous", a declarat Răzvan Lucescu pentru GSP. 

FCSB a câştigat titlul sezonul trecut şi joacă în preliminariile Ligii Campionilor. În primul meci, FCSB a învins în deplasare pe AC Virtus, campioana din San Marino, cu scorul de 7-1. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel