Fotbal international Răzvan Lucescu, despre dificultățile cu care s-a confruntat în acest sezon: „Suporterii erau foarte critici”

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Antrenorul român a oferit detalii, în premieră, despre momentele grele pe care le-a resimțit în actualul sezon din Grecia, afirmând că triumful de duminică seară reprezintă rezultatul muncii asidue a ultimului an.



Sub conducerea lui Răzvan Lucescu, PAOK Salonic a devenit campioană în Grecia și în anul 2019. Echipa a mai cucerit titlul de două ori, în anii 1976 și 1985.

„O intensitate emoțională pe care n-am mai avut-o...”

Răzvan Lucescu a descris clipele trăite în cadrul partidei de duminică seară, în fața celor de la Aris, scor 2-1, în urma căreia PAOK Salonic a devenit campioana Greciei la fotbal.

„Meciul de ieri este imaginea întregului an. Un meci greu, tensionat, în care am avut momente bune, în care am avut speranță, în care ne vedeam deja campioni și în care am avut o anxietate și o decepție când Aris a egalat.

Am marcat al doilea gol, care ne-a adus titlul. Un meci trăit în ultimele 15 minute la o intensitate emoțională pe care n-am mai avut-o și am atâția ani în fotbal. Am jucat în 10 contra 11.

Știam că orice minge care s-ar duce în poarta noastră ar face să pierdem un titlu pe care, la început de sezon, nu ni-l puteam imagina. A fost un an care a început în iulie, cu prima confruntare în Europa, cu foarte mult pesimism în jurul nostru. Și ăsta e un cuvânt elegant. Suporterii erau foarte critici la ceea ce se întâmpla, nu erau făcute transferuri...

R. Lucescu: „Mi-am impus să gândesc pozitiv!”

Lucescu jr. a mai mărturisit că ultimele două săptămâni au fost vitale pentru finalul sezonului, încercând să rămână optimist: „O situație grea pe care am trăit-o. A fost o perioadă scurtă, de două săptămâni, în care mi-am impus să gândesc pozitiv, să am doar optimism. Ne-am gândit cu toții că pentru noi ar fi ideal să fim în grupele Conference League și de acolo să vedem ce se va întâmpla.

Am intrat în grupele Conference League după trei tururi, cu Beitar, Hajduk Split și Hearts din Scoția, iar chestia asta ne-a dat încredere. Ne-a făcut să gândim diferit de la meci la meci. Un alt moment important al sezonului a fost victoria cu Eintracht Frankfurt, acasă.

Iar un alt meci care a însemnat pentru noi și ne-a dat speranță că putem avea un an frumos a fost victoria de la Atena cu Olympiakos, scor 4-2. Pentru anul viitor, din Grecia merg doar patru echipe în cupele europene.”, a afirmat Răzvan Lucescu.

CITEȘTE ȘI Răzvan Lucescu, declarații tari după titlul câștigat cu PAOK. „Mi-a fost furat!”. Mircea Lucescu a rămas fără cuvinte

„Lipsă de somn, emoții și responsabilitate”

De asemenea, Răzvan Lucescu a mai afirmat că șirul de dificultăți cu care s-a confruntat în cadrul acestui sezon a fost răsplătit, în cele din urmă: „Era un risc să nu pierdem deloc Europa. Cum finala Cupei este între Panathinaikos și Aris, în eventualitatea în care am fi terminat pe locul patru campionatul, am fi riscat să ieșim din Europa. 

Am mers înainte, meci după meci. Oamenii sunt foarte emoționali, nu stau să analizeze, n-au răbdare să înțeleagă că o echipă care joacă 58 de meciuri poate avea și coborâșuri. 

La fel de bine, când câștigi un meci, devii Dumnezeu pentru ei. Toate aceste emoții ne-au creat o presiune suplimentară. Dar vă spun, din toată inima, că a meritat absolut totul! O suferință fizică imensă, o lipsă de somn, emoții și o responsabilitate pe care am simțit-o minut după minut.”, a mai spus Lucescu jr.

„Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă”

„Ceea ce s-a întâmplat aseară a fost incredibil. Și nu doar aseară. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele trei meciuri, cu AEK, Panathinaikos, Olympiakos sunt ceva de vis. Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă.

Patru titluri în istoria lui PAOK. Un titlu la PAOK contează cât alte 10, așa se spune. Nu-i chiar așa, că înseamnă o muncă să câștigi acele 10 titluri. Dar emoțional este ceva de genul ăsta...”, a spus Răzvan Lucescu, la Fanatik Superliga.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel