Echipa nationala Răzvan Burleanu, ultimatum pentru Gică Hagi. Preşedintele FRF aşteaptă decizia Regelui pentru postul de selecţioner

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Gheorghe Hagi este prioritatea FRF pentru postul de selecţioner, după ce Edi Iordănescu a decis să nu îşi mai prelungească înţelegerea cu Federaţia. 



Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, i-ar fi transmis lui Gheorghe Hagi data limită până la care trebuie să acorde un răspuns. 

"Răzvan Burleanu i-a dat termen lui Gică Hagi până marţi să îşi rezolve situaţia de la Farul, în sensul de a ieşi din acţionariatul de la Farul şi, astfel, să poată să continue negocierile pentru preluarea postului de selecţioner. Dacă până marţi, Gheorghe Hagi nu reuşeşte să îşi rezolve situaţia de la Farul, soluţia Hagi pică şi se va trece la următoarele nume de pe listă, Mircea Lucescu, Adi Mutu şi ce mai hotărăşte Comisia Tehnică a FRF", a transmis jurnalistul Cristi Coste la Fanatik Superliga. 

Ciprian Marica speră ca Hagi să devină noul selecţioner 

Ciprian Marica, acţionar la Farul Constanţa, speră ca Gheorghe Hagi să devină noul antrenor al naţionalei şi spune că situaţia poate fi gestionată. 

"Sincer, cred că Gică Hagi ar merita să fie selecționerul României. Ar fi oarecum garanția succesului. A demonstrat că știe să crească jucători, a demonstrat că poate construi o echipă. Următorul nivel și o provocare de genul ăsta e tentantă, zic eu.

Acum, referitor la implicarea lui Gică la Farul și cum poate gestiona lucrurile din punctul ăsta de vedere, nu știu. Știm foarte bine că e acționar majoritar la Farul, iar acest lucru poate fi un impediment. A fost cândva un impediment, dar nu e ca și cum nu se pot găsi soluții, chiar dacă Gică Hagi nu ar putea fi suspectat vreodată de o astfel de incompatibilitate.

Eu cred că Gică poate gestiona o astfel de situație, însă decizia e în totalitate la Gică. Eu consider că Gică Hagi e indicat pentru echipa națională. A ajuns la maturitatea necesară, iar astfel de oportunități nu se ivesc în fiecare zi. E la momentul în care ar putea lua în considerare foarte serios", a spus Marica, la Sport.ro. 

Mihai Stoichiţă a anunţat că Hagi este prioritatea numărul 1 

"A fost o ședință a Comisiei Tehnice, procedura este aceeași dintotdeauna cu opțiunile celor care fac parte din Comisia Tehnică. Iar opțiunea numărul 1 este Gică Hagi. Sunt și alți antrenori, foști selecționeri, antrenori tineri, dar și experimentați, dar nu pot să dau numele acum pentru că n-am contabilizat. V-am spus prima opțiune și probabil că discuțiile așa vor începe, cu prima opțiune.

Procedura se știe pentru că la fel a fost și înainte să vină Edi Iordănescu. Dacă vom întâmpina un refuz, nu poți să știi niciodată, atunci (n.r. - se va începe negocierile cu următorul antrenor de pe listă)... Dar eu sper ca Gică Hagi să accepte, pentru că prea mult a amânat. Eu cred că el poate fi și o garanție a reușitei”, a spus el.

„Momentul lui Hagi a fost mereu, pentru că el mereu a fost ofertat, nu ne ascundem. De 6-7 ani de când am venit eu la federație au fost aceste discuții cu Gică”, a adăugat Mihai Stoichiță.

Dorinel Munteanu închide uşa naţionalei 

"Nu este momentul. Am un proiect la Galaţi, am o sumă de răscumpărare, de transfer, să zic aşa. Poate data viitoare, la următoarea schimbare de antrenor, va veni şi rândul meu. Dar în acest moment nu sunt pregătit pentru echipa naţională", a declarat Dorinel Munteanu înainte de FCSB - Oţelul, din etapa a III-a a Superligii. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel