Superliga Romaniei Raul Rusescu îl susține pe Dorinel Munteanu și explică ce trebuie să facă un fotbalist

Data publicării:
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Fostul fotbalist Raul Rusescu îi ia apărarea antrenorului Dorinel Munteanu.



Antrenorul dunărenilor l-a tras pe jucătorul David Maftei de guler în remiza cu Dinamo, scor 1-1, de la Galați, pentru a-l face atent pe acesta, după ce elevul său părea că îi ignoră indicațiile. După meci, s-a creat o controversă care a împărțit lumea fotbalului în două tabere: cei care l-au criticat pe antrenor, respectiv cei care l-au susținut pe acesta.

Fostul internațional Raul Rusescu a explicat faptul că fotbaliștii trebuie să își asculte antrenorii, aspect ce este învățat încă din perioada junioratului. De asemenea, acesta a mai spus că gestul lui Dorinel Munteanu nu reprezintă o bruscare, dând de înțeles că întregul scandal iscat în jurul episodului Munteanu-Maftei nu trebuia să existe.

Rusescu: „Trebuie să te uiți la antrenor și să îți respecți antrenorul, e vorba de respect”

„Nu a fost criticat pe bună dreptate, a fost criticat pe degeaba. E o părere personală! (n.r. Nu mi se pare normal) Nu ți se pare normal? Dar ți se pare normal ca un jucător U21, foarte tânăr, la care a venit Moș Crăciun și i-a făcut cadou postul de titular - pentru că 90% dintre jucătorii U21 n-ar juca dacă n-ar fi regula asta - deci a venit Moș Crăciun, le-a făcut cadou postul de titular, după care tu îl ai ca antrenor pe Dorinel Munteanu, o legendă a fotbalului românesc ca jucător și un antrenor care a dovedit că face lucruri bune în calitate de antrenor, drept dovadă vedem Oțelul Galați că a câștigat titlul în 2011.

Păi în momentul în care antrenorul vine și vorbește cu tine, tu nu te uiți în partea cealaltă, nu te uiți! Jucătorul, când greșește, trebuie atenționat și trebuie să i se spună - dacă nu l-a învățat nimeni la copii și juniori - atunci o să-l învețe la echipa mare. Și asta se întâmplă. Asta am învățat la copii și juniori (n.r. să mă uit la antrenor), și am învățat pe pielea mea, trebuie să te uiți la antrenor și să îți respecți antrenorul, e vorba de respect. Eu mă uit la tine când vorbesc cu tine, la fel și ca antrenor. E pur și simplu de respect.

Normal că l-a deranjat (pe Dorinel). După care el a declarat foarte clar: sunt niște reguli la Oțelul Galați, iar în momentul în care antrenorul taie și spânzură, regulile alea sunt implementate. La Oțelul Galați e o regulă: când vorbește antrenorul cu tine, te uiți la el. Aia a fost bruscare?! (n.r. tragerea de tricou a lui David Maftei). Hai să fim serioși, hai să nu mai fim copii!”, a declarat fostul fotbalist Raul Rusescu, la Gazeta Sporturilor.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel