Fotbal Răsturnare uluitoare de situaţie. Corvinul Hunedoara NU poate promova în Liga 1

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Federaţia Română de Fotbal dă o veste proastă celor de la Corvinul Hunedoara. Câştigătoarea Cupei României nu poate lupta pentru promovare în acest sezon. 



Chiar dacă FRF a emis aviz favorabil, prin departamentul juridic, cu privire la schimbarea formei juridice a celor de la Corvinul, contestaţiile depuse de mai multe cluburi din Liga II răstoarnă complet situaţia. 

"Federația Română de Fotbal face următoarele precizări în ceea ce privește situația clubului Corvinul Hunedoara:

Corvinul a depus documentația necesară pentru schimbarea formei juridice. În urma analizei, Departamentul Juridic al FRF a emis un aviz favorabil, pe care l-a publicat pe site-ul oficial al federației la data de 16 august 2024, constatand indeplinirea cerintelor cu privire la documentația depusă.

În conformitate cu prevederile regulamentare aplicabile, mai multe cluburi din Liga 2 (FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari, FC Argeș) au depus contestații cu privire la Avizul mai sus menționat. Având în vedere situația specială în care se regăsește clubul Corvinul, ca urmare a participării sale în competițiile europene, precum și din cauza imposibilității amânării mai multor jocuri ale acestuia din cadrul Ligii 2 (clubul având deja 3 meciuri amânate) , Comitetul Executiv a constatat că, în ciuda faptului că actele prezentate de club sunt suficiente pentru a permite modificarea formei juridice, nu există un orizont de timp suficient pentru a se putea adopta o decizie ulterior soluționării respectivelor contestații în instanțele sportive.

Pentru toate cele de mai sus, Comitetul Executiv a decis respingerea cererii clubului", a transmis FRF.

Una dintre echipele care au contestat dreptul de promovare al celor de la Corvinul va fi adversara câştigătoarei Cupei României în playoff-ul competiţiei. FC Argeş o va înfrunta pe echipa lui Florin Maxim pentru un loc în grupele Cupei României, iar în urma acestei decizii este de aşteptat ca meciul să fie unul încins. 

Corvinul Hunedoara începe drumul în Cupă 

Câştigătoarea Cupei României nu va putea fi urmărită la TV în primul meci din nou sezon al competiţiei. Corvinul Hunedoara întruntă Viitorul Pandurii Târgu Jiu. 

Corvinul Hunedoara începe parcursul din Cupa României în turul III preliminar, contra celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Dacă se va califica, echipa antrenată de Florin Maxim va da de FC Argeş în playoff-ul competiţiei. 

"Ne deplasăm la Drobeta Turnu Severin, pentru startul noului sezon din Cupa României. De la ora 17:30 vom întâlni Pandurii, în turul III al competiției. Jocul de astăzi nu va fi televizat", afirmă cei de la Corvinul. 

I-am întrebat pe cei de la Federaţia Română de Fotbal dacă se ia în calcul amendarea regulamentului Cupei României, astfel încât câştigătoarea să aibă locul garantat în faza grupelor din ediţia următoare. În acest moment, Corvinul Hunedoara are de trecut două tururi preliminare până la accederea în faza grupelor. Până la momentul redactării acestui material, FRF nu a răspuns solicitării DCSport.ro. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel