Echipa nationala Rareş Pop i-a dat mesaj lui Marius Şumudică imediat după România U20 - Cehia U20

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

România U20 a învins Cehia U20 cu 1-0, prin golul lui Alexandru Musi, de la FCSB. Rareş Pop, de la Rapid, a intrat în minutul 50 al meciului pe teren, iar la final i-a dat un SMS lui Marius Şumudică. 



”Mi-a trimis un mesaj după meci (n.r. Rareș Pop). Am rămas blocat când l-am auzit… Mi-a spus ’Domn profesor, sunt dezamăgit de ceea ce am făcut, vă rog frumos să mă scuzați!’. Deci am înghețat… A intrat prin minutul 50 și ceva la meciul din Cehia. Este un băiat de un bun simț ieșit din comun.

Stați să mă uit în agendă să-l citesc exact. Un băiat de un caracter extraordinar, care pe mine m-a lăsat… ’Bună seara! Rareș Pop sunt… Am avut astăzi meci și am intrat pe parcurs. Nu știu dacă ați văzut meciul, dar nu am avut o atitudine deloc potrivită. Vă cer scuze!­’”, a spus Șumudică la Fanatik.

Selecţionata de fotbal Under-20 a României a învins echipa Cehiei cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, la Pardubice, în Elite League U20.




Tricolorii antrenaţi de Costin Curelea au obţinut prima victorie din acest sezon al competiţiei, prin golul marcat de Alexandru Musi (37).

Cehia a avut o posesie covârşitoare în acest meci, în care portarul Vlad Răfăilă a fost cel mai bun om de pe teren.

Portarul lui Lecce s-a remarcat prima oară la voleul lui Ambros (6), după un corner.

România a avut un contraatac periculos, dar Musi a ratat şutul (10). Bană a fost imprecis din afara careului (27).

Tricolorii au marcat prin Musi (37), la capătul unui nou contraatac, pe care l-a purtat singur, golul venind în urma unui şut din marginea careului, deviat de Kukucka.

Repriza secundă a fost într-un singur sens, la poarta lui Răfăilă, care s-a evidenţiat la şuturile lui Sloncik, cel mai activ jucător al gazdelor. Sloncik a tras din careu (47), dar Răfăilă a respins, fostul goalkeeper al Farului a respins cu piciorul mingea trimisă de Sloncik (54) de la 7 metri, iar apoi a respins mingea expediată din lovitură liberă de Sloncik (59).

Răfăilă a fost la post şi la şutul trimis de Penxa (69), la colţul scurt. Sloncik (77) a tras pe lângă poartă de la 8 metri, iar Sancl (81) a tras un şut din marginea careului, cu efect, dar pe lângă ţintă.

Cele două echipe s-au mai înfruntat de trei ori la acest nivel, România având încă două victorii şi un eşec.

În 2021, România a câştigat cu 2-1 acasă, Cehia s-a impus în 2022 cu 2-1, pe teren propriu, iar în 2023, România s-a impus, la Târgovişte, cu 2-0.

România venea după două eşecuri în acest sezon, 2-3 cu Germania acasă şi 0-2 cu Anglia în deplasare.

Tot joi, Anglia a dispus de Italia cu 2-1, în deplasare.

Anglia e lider, cu 7 puncte (3 jocuri), urmată de Germania, 6 p (2 j), Portugalia, 3 p (1 j), România, 3 p (3 j), Italia, 3 p (3 j), Turcia, 2 p (2 j), Cehia, 1 p (3 j), Polonia, 0 p (1 j).

Pe 14 octombrie, echipa U20 a României dispută un meci amical cu Elveţia, pe stadionul Eugen Popescu din Târgovişte (ora 19:00).

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel