Echipa nationala Rareș Ilie a explicat controversa iscată după România - Elveția

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

România a învins Elveția cu 3-1 în ultimul meci din preliminariile pentru EURO 2025, partida fiind obținută pe stadionul din Giulești.



„Tricolorul” echipei naționale de tineret Rareș Ilie a jucat în calitate de titular în meciul contra Elveției. El a fost înlocuit cu Marius Corbu în minutul 76, iar câțiva fani giuleșteni l-au chemat pe fostul jucător al Rapidului să scandeze împotriva rivalei Steaua, referindu-se aici la echipa FCSB-ului.

Totuși, jucătorul care evoluează la Nice a explicat că gestul său a fost doar acela de a saluta galeria, și nu de a jigni în vreun fel rivala echipei Rapid.

Rareș Ilie: „A fost un gest de politețe să salut galeria fostului club”

„Legat de discuțiile care s-au iscat pe tema răspunsului meu la chemarea peluzei, a fost un gest de politețe să salut galeria fostului club.

Eu nu sunt de acord cu jignirile și înjurăturile în general, cu atât mai puțin la adresa prietenilor și coechipierilor de la națională sau a suporterilor adunați acolo. Intenția mea a fost să salut galeria, nu să jignesc vreun coleg sau suporter.”, a transmis fotbalistul pe contul său de Facebook.

Ce a spus MM Stoica despre gestul lui Rareș Ilie

Oficialul FCSB a avut o reacție acidă la ceea ce credea că a făcut Rareș Ilie, înainte ca acesta să-și explice de fapt gestul. Mihai Stoica l-a ironizat pe jucătorul român, spunând că el a evitat să fie huiduit, la rândul său, de galeria giuleșteană.

„Ce a făcut Rareș Ilie.. Dacă nu făcea gestul ăla, îl huiduiau pe el. Dacă ar fi scandat, da, îl condamnam, că nu se face așa pentru că lângă tine e prietenul tău și colegul tău de echipă cu care te-ai calificat împreună.

Că el joacă doar la echipa națională, că în altă parte nu știe nimeni unde este. Apare la Nice, dar la Nice apare că se antrenează, probabil, cu prima echipă, că noi nu știm treaba asta.”, a declarat Mihai Stoica, conform primasport.ro.

„Tricolorii” au reușit să obțină a patra prezență consecutivă la un turneu final la Under-21, după ce înaintea ultimelor două meciuri se aflau pe locul al treilea în grupa preliminară.

România a câștigat grupa, cu 22 de puncte, urmată de Finlanda, 20 puncte, Elveția, 18 puncte, Albania, 16 puncte, Muntenegru, 7 puncte, Armenia, 2 puncte.

Se califică direct la turneul final câștigătoarele celor nouă grupe și cele mai bune trei echipe clasate pe locul 2 (fără a se lua în calcul rezultatele împotriva echipelor de pe locul șase). Ultimele trei locuri de la turneu vor fi ocupate după un baraj, în dublă manșă, între celelalte 6 echipe de pe locurile secunde. Slovacia, țara gazdă, este calificată direct la turneul final, care se va desfășura între 12 și 29 iunie 2025.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel