Fotbal Rapidul ar putea fi susţinut doar de copii cu Farul, în play-off. Giuleştenii aşteaptă decizia comisiilor

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Contracandidată a FCSB-ului la titlu, Rapid, riscă să joace primul meci de pe teren propriu cu porțile închise.



Meciul de acasă, fără spectatori

În exclusivitate pentru DC Sport, Biroul de Presă al giuleștenilor a confirmat că, în urma incidentelor din derby-ul de sâmbătă împotriva FCSB-ului, Rapid riscă să primească o pedeapsă ce va afecta fanii din Giulești: jucarea primului meci din play-off, de pe teren propriu, cu porțile închise.

Oficialii rapidiști au declarat că se așteaptă la această măsură împotriva echipei, doar că aceasta se va concretiza abia mâine, 13 martie. De asemenea, aceștia au confirmat că vor întreprinde orice activitate posibilă privind o potențială invitație a copiilor pe stadion, după modelul Naționalei României, în cazul în care galeriei clubului îi va fi interzisă prezența pe teren. 

Arbitrul partidei de sâmbătă, 9 martie, dintre FCSB și Rapid, meci încheiat cu scorul de 4-0 în favoarea rapidiștilor, Ovidiu Hațegan, cât și observatorul de meci, Eduard Alexandru, au menționat în rapoarte că cele două galerii au folosit materiale pirotehnice, astfel că oficialii Rapidului nu au decât să aștepte, mâine, verdictul oficial.

Sancțiunile din partea Jandarmeriei București

De asemenea, a doua zi după meciul dintre cele două candidate la titlu, Jandarmeria București a publicat un comunicat de presă, în care se menționează seriile de sancțiuni aplicate, în felul următor:

În primul rând, suporterilor celor două echipe - care au aprins torțe și fumigene, o parte dintre acestea ajungând și pe gazon, unele dintre acestea fiind aruncate în direcția jucătorilor. 

Pe de altă parte, și clubul organizator, Rapid, a primit o amendă de 48.000 de lei, sumă ce reprezintă patru sancțiuni contravenționale, conform gsp.ro. 

Printre aceste măsuri, se mai numără și:

- 10 sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă de șase luni sau un an

- 21 sancțiuni privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive

- opt sancțiuni privind faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice

- opt acte de constatare privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare și predate polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel