Superliga Romaniei Rapid s-a despărţit de doi tineri jucători. Unul merge la U Cluj, celălalt în Liga 2

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Rapid a decis să împrumute doi tineri jucători, cu doar trei zile înainte de reluarea campionatului. 



Clubul de fotbal FC Rapid a anunţat, marţi, pe site-ul său oficial, împrumutul jucătorilor Ştefan Pănoiu şi Alexandru Stan la Universitatea Cluj, respectiv divizionara secundă CS Mioveni.

"Ştefan Pănoiu (21 de ani) va îmbrăca tricoul alb-negru al Universităţii Cluj, după ce a jucat în 15 meciuri la Rapid în actualul sezon. Singurul gol marcat de Pănoiu în stagiunea aceasta a fost reuşit la Botoşani, în victoria cu 3-1, din grupele Cupei României. [...] Atacantul nostru Alexandru Stan (18 ani) i se va alătura lui Cristian Ignat (20 de ani), şi el împrumutat la formaţia argeşeană (n.r. - din august 2023), urmând să fie antrenat de Constantin Schumacher, fostul mijlocaş al Rapidului", se menţionează pe site-ul citat.

Mijlocaşul Ştefan Pănoiu a evoluat în 126 de meciuri pentru Rapid, înscriind 8 goluri.

La rândul său, atacantul Alexandru Stan este golgheterul formaţiei de tineret a clubului giuleştean, cu 8 goluri marcate în 14 partide, în Liga de Tineret şi Cupa de Tineret. De asemenea, el a bifat cinci jocuri pentru prima echipă a Rapidului, în actualul sezon, având un assist.

În pauza competiţională din această iarnă FC Rapid s-a mai despărţit de mijlocaşul spaniol Borja Valle şi de atacantul congolez Juvhel Tsoumou, scrie Agerpres.

Andrei Artean a plecat de la Farul în Cipru 

Clubul de fotbal Farul Constanţa a anunţat, marţi, pe site-ul său oficial, transferului mijlocaşului Andrei Artean la Apollon Limassol, grupare cipriotă unde activează un alt jucător român, Valentin Costache.

"Cluburile Farul Constanţa şi Apollon Limassol au ajuns la un acord privind transferul mijlocaşului Andrei Artean la formaţia cipriotă. Mulţumim, Andrei 'Bebe' Artean pentru contribuţia avută la rezultatele echipei şi mult succes în carieră", se arată pe site-ul citat.

În vârstă de 30 de ani, Andrei Artean a evoluat pentru echipa condusă de Gheorghe Hagi în 209 partide începând cu iulie 2018, perioadă în care a marcat 10 goluri şi a oferit 8 pase decisive.

În cei cinci ani şi jumătate petrecuţi la Constanţa, el a câştigat campionatul (2023), dar şi Cupa şi Supercupa României (2019).

În această pauză competiţională Farul Constanţa a reziliat de comun acord contractul cu mijlocaşul argentinian Marco Borgnino şi l-a transferat pe atacantul Adrian Mazilu la gruparea engleză Brighton.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel