Fotbal international Rapid Bucureşti va primi 250.000 de euro după transferul lui Radu Drăguşin la Tottenham, deşi fundaşul nu a jucat niciodată în Giuleşti

Data publicării:
Sursa: Agerpres (în foto, Radu Drăguşin şi Ianis Hagi)
Sursa: Agerpres (în foto, Radu Drăguşin şi Ianis Hagi)

Rapid va primi 1% din suma de transfer a lui Radu Drăguşin la Tottenham, sub forma unei contribuţii de solidaritate. 



Radu Drăguşin s-a format la Regal Sport Bucureşti timp de 3 ani înainte de a face pasul spre Juventus Torino, în 2018. La înfiinţarea noului Rapid, Andrei Nicolescu, Ovidiu Burcă şi Victor Angelescu au cumpărat Regal Sport de la Claudiu Florică şi au transformat societatea în "Centrul de Performanţă Rapid", preluând activele şi pasivele vechiului club la care s-a format Drăguşin. Astfel, acum giuleştenii au dreptul de a primi un procent de 1% pentru contribuţia de solidaritate ca urmare a perioadei în care Drăguşin s-a format în România, scrie Digisport

Ilie Dumitrescu speră ca Drăguşin să devină un model pentru tinerii fotbalişti 

”Este un lucru extraordinar ca un jucator român. Este al patrulea jucător care merge la Tottenham. Eu am fost foarte fericit. Vreau ca Drăgușin să se impună și să fie un model pentru fotbaliștii tineri de perspectivă. Este cel mai important transfer pentru că vorbim de un jucător care a făcut un progres uriaș.

Să îl vezi la 16 ani că semnează cu Juventus și să ai șansa să te antrenezi cu Bonucci, Chiellini. A fost la cel mai înalt nivel. S-a dezvoltat într-o societate profesionistă cu o mentalitate de învingător. Dacă îl vezi la 16 ani și apoi în momentul în care a părăsit-o pe Juventus, vezi un copil și un jucător puternic, masiv.

A contat și transferul la Genoa, s-a impus și a făcut pasul la națională, unde a adus un echilibru fantastic. Apoi a fost anul ăsta de excepție în Serie A, unde în fiecare săptămână este un test. E clar că a reușit să impresioneze și cu niște cifre fantastice.

Să ai de ales între Bayern și Tottenham... A contat enorm că a fost sunat de Postecoglou, chiar dacă oferta era mai bună de la Bayern. El a ales Tottenham, a ales campionatul mai puternic. Cred că s-a gândit că e doar o escală, adică tot el să își depășească recordul la suma de transfer”, a spus Ilie Dumitrescu la emisiunea Fotbal European.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel