Jocurile Olimpice Rafael Nadal și Andy Murray își continuă parcursul la Jocurile Olimpice de la Paris

Data publicării:
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres
Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

În vârstă de 37 de ani, respectiv 38 de ani, tenismenii Andy Murray și Rafael Nadal participă la ultima ediție a Jocurilor Olimpice din carieră.



Andy Murray își continuă ultima misiune

Tenismenul scoțian Andy Murray, care a anunțat că se va retrage din activitate după turneul de dublu pe care îl dispută la Jocurile Olimpice de la Paris, alături de Dan Evans, s-a calificat, marți, în sferturile de finală.

Perechea britanică s-a impus în trei seturi, 6-3, 6-7, 11-9, în fața belgienilor Joran Vliegen și Sander Gille.

Andy Murray, dublu campion olimpic în 2012 și 2016 la simplu, a anunțat pe contul său de X, cu câteva zile înainte de Jocurile Olimpice, că dispută la Paris ultimul turneu din cariera sa.

„Am ajuns la Paris pentru ultimul meu turneu. Săptămânile în care am concurat pentru Marea Britanie au fost de departe cele mai memorabile din cariera mea și sunt extrem de mândru că o fac pentru ultima oară”, a scris Murray. pe contul său de X.

Scoțianul, care joacă din 2019 cu o proteză metalică la șold, a disputat în iulie ultimul său turneu la Wimbledon, tot la dublu, alături de fratele său Jamie.

Murray și Dan Evans vor întâlni în sferturile de finală ale turneului olimpic învingătorii din partida dintre americanii Taylor Fritz/Tommy Paul și olandezii Robin Haase/Jean-Julien Rojer.

Nadalcaraz ajunge în sferturi, la JO 2024

Perechea spaniolă compusă din Rafael Nadal și Carlos Alcaraz s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu masculin din cadrul turneului de tenis al Jocurilor Olimpice de la Paris, după ce a învins marți, cu 6-4, 6-7 (2/7), 10-2, cuplul olandez Tallon Griekspoor/Wesley Koolhof.

Nadal, dublu campion olimpic (2008 la simplu și 2012 la dublu, alături de Marc Lopez), și Alcaraz se simt foarte bine pe zgura de la Roland Garros, gazda actualului turneu olimpic, pe care au cucerit împreună 15 titluri de Mare Șlem (14 Nadal și unul Alcaraz, anul acesta).

„Rafa” își continuă parcursul în proba de dublu, după ce a fost învins de către marele său rival, sârbul Novak Djokovic, în turul al doilea al Jocurilor Olimpice de la Paris, scor 6-1, 6-4.

Sârbul s-a impus lejer, la capătul unui meci de o oră și 44 de minute, în care a avut patru ași și a comis o singură dublă greșeală, spaniolul având un singur as și făcând două duble greșeli.

Nadal era incert pentru proba de simplu de la JO 2024, confirmându-și participarea abia duminică dimineață, evoluând pe terenul central de la Roland Garros cu un bandaj în jurul coapsei drepte.





Cei doi jucători iberici vor avea o misiune dificilă în turul următor, în care vor înfrunta experimentatul cuplu american format din Austin Krajicek și Rajeev Ram, care au dispus la rândul lor în optimi, cu 6-4, 7-6 (7/3), de brazilienii Thiago Monteiro și Thiago Seyboth Wild, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel