Tenis Rafael Nadal și-a anunțat retragerea din Laver Cup. Grigor Dimitrov îl înlocuiește

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismenul spaniol Rafael Nadal (38 de ani) nu va participa la competiția Cupei Laver de anul acesta.



Rafael Nadal se retrage și de la Laver Cup

Campionul spaniol Rafael Nadal a anunțat că nu va juca în Cupa Laver, turneu demonstrativ care va avea loc la Berlin între 20 și 24 septembrie, potrivit unui comunicat al organizatorilor, citat de AFP.

Câștigător a 22 de titluri de Mare Șlem, jucătorul de 38 de ani, nu a participat nici la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, după ce a fost eliminat în turul al doilea la Jocurile Olimpice de la Paris de către marele său rival, sârbul Novak Djokovic, care avea să devină câștigătorul aurului olimpic.

„Sunt foarte dezamăgit că nu voi putea juca la Laver Cup la Berlin săptămâna viitoare”, a spus Nadal, citat în comunicat. „Este o competiție pe echipe și pentru a susține cu adevărat echipa Europei trebuie să fac ceea ce este mai bine pentru ea, iar în prezent sunt alți jucători care o pot ajuta să câștige”, a adăugat campionul spaniol.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laver Cup (@lavercup)



Accidentat la Australian Open în ianuarie 2023, Nadal a lipsit timp de un an de pe terenurile de tenis și nu și-a mai regăsit nivelul de altădată, împiedicat de o succesiune de accidentări. În prezent, Nadal ocupă locul 154 în clasamentul ATP.

Înlocuitorul lui Nadal la Cupa Laver va fi anunțat în curând, au precizat organizatorii. Cupa Laver opune o selecționată a Europei unei echipe mondiale. Creată în 2017, la inițiativa lui Roger Federer, în această competiție elvețianul a disputat ultimul său meci din carieră, la dublu, în 2022, alături de Rafael Nadal.

Următoarea competiție din calendarul lui Nadal va fi „Six Kings Slam”, un turneu demonstrativ care va avea loc în octombrie în Arabia Saudită, scrie Agerpres.

Bulgarul Grigor Dimitrov va fi înlocuitorul spaniolului în competiție.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel