Tenis Rafael Nadal, salt uriaș în clasament după finala pierdută la ATP 250 de la Bastad

Data publicării:
FOTO: captură Eurosport
FOTO: captură Eurosport

Rafael Nadal a ratat câștigarea trofeului ATP 250 de la Bastad. Fostul lider mondial s-a ”încălzit” pentru JO 2024.



Rafael Nadal, locul 261 ATP, a bifat doar finala turneului ATP 250 de la Bastad, după ce a pierdut, scor 6-3, 6-2, în fața portughezului Nuno Borges (locul 51).

În finală, Nadal a avut 3 duble greșeli, în timp ce adversarul a ”bifat” o singură dublă greșeală, dar și doi ași, precum și 23 de lovituri câștigătoare, cu 18 mai multe decât iberic.

Fost lider mondial, Nadal s-a declarat fericit de faptul că a ajuns în finala turneului, cea de-a 131-a finală din cariera sa. 

”E întotdeauna plăcut să revin în finală. Am câștigat patru meciuri la rând, lucru de care am fost incapabil în ultimii doi ani”, a spus Rafael Nadal, care în ciuda finalei pierdute va urca pe locul 161 potrivit Live ATP Ranking, transmite Agerpres.

Pentru Nadal, aceasta este a patra prezență pe tabloul principal al turneului suedez, prima fiind în 2003. La primele două apariții s-a oprit în sferturile de finală, iar a treia oară, în 2005, a cucerit trofeul.

Nadal: Au fost multe evenimente

Rafael Nadal, 38 de ani, a avut o perioadă mai puțin favorabilă, cu multe multe probleme de sănătate, care l-au ținut departe de terenul de tenis.

”Au fost multe evenimente și încă recuperez multe lucruri pe care le-am pierdut după operaţia importantă pe care am suferit-o la șold în urmă cu aproape un an, așa că nu este atât de ușor. Dar lupt, am luptat pe tot parcursul turneului pentru a ajunge unde sunt astăzi și am îmbunătăţit multe lucruri pe teren, mă bucur de asta”, a spus Nadal, scrie Eurosport.

Rafael Nadal, câștigătorul a 22 de trofee de Grand Slam, din care 14 pe zgura pariziană, va reveni săptămâna viitoare în complexul de la Roland Garros, unde se va desfășura turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Nadal va concura atât la simplu, cât și la dublu, pereche urmând să îi fie Carlos Alcaraz, cel care a ”bifat” dubla ”Roland Garros - Wimbledon”.

Sonia Baciu | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel