Jocurile Olimpice Rafael Nadal participă la a patra ediție a Jocurilor Olimpice din carieră. Prezența la Paris „îl întinerește” pe campionul spaniol

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Campionul spaniol a mărturisit că nu s-ar fi gândit că va fi prezent la ediția actuală a Jocurilor Olimpice (26 iulie - 11 august).



Tenismenul spaniol Rafael Nadal, câștigător a 22 de titluri de Mare Șlem și a două medalii olimpice de aur, una la individual, la Beijing în 2008, iar alta la Rio de Janeiro în 2016, la dublu masculin, a evidențiat emoțiile pe care le simte odată cu prezența sa la JO de la Paris. Pentru Nadal, ediția de anul acesta este a patra sa Olimpiadă și ultima, după cum a afirmat, care îi permite să se simtă „întinerit și bucuros să împartă terenul cu Carlos Alcaraz”.

„La Rio, în 2016, mi se părea imposibil să fiu astăzi la Paris”

„Desigur, acestea sunt ultimele Jocuri. Pentru mine, toate Jocurile Olimpice sunt speciale. Am ratat Tokyo 2020 și Londra 2012 din cauza unor accidentări și asta m-a întristat mai mult decât pierderea oricărui Grand Slam, pentru că sunt experiențe unice fără egal, iar un Grand Slam îl poți experimenta în fiecare an. La Rio, în 2016, mi se părea imposibil să fiu astăzi la Paris și sunt foarte bucuros pentru asta”, a spus Nadal.

„Pentru a fi aici, am trecut prin momente dificile. Dar am avut capacitatea de a continua cu toate problemele întâmpinate în ultimii doi ani și iată: am obținut acest premiu, de a fi la Paris, lucru care mă bucură enorm și mă întinerește”, a mai adăugat jucătorul spaniol.

Rafael Nadal și Carlos Alcaraz au sosit luni după-amiază la Paris, în vederea participări la Jocurile Olimpice, fiind asaltați de ceilalți sportivi prezenți în Satul Olimpic.

Alcaraz și Nadal vor concura în proba de simplu masculin a turneului olimpic de la Paris, dar vor face pereche și în proba de dublu. Despre participarea sa alături de tânărul său conațional, Nadal a spus că „abia așteaptă să joace cu cel mai bun jucător din lume la momentul actual”.



Rafael Nadal (38 ani), care a jucat pentru prima oară la Jocurile Olimpice în 2004, la Atena, a cucerit o medalie de aur la simplu în 2008, la Beijing, iar apoi încă una la dublu, în 2016, la Rio, alături de compatriotul său Marc Lopez, după o finală jucată împotriva românilor Horia Tecău și Florin Mergea, scrie Agerpres.



Carlos Alcaraz (21 ani) participă, în schimb, la prima sa Olimpiadă, la câteva săptămâni după primul său titlu de Mare Șlem cucerit la Roland Garros, unde se va derula și turneul olimpic de tenis din această vară.

Nadal urcă 100 de locuri în ierarhia ATP

Nadal, aflat pe locul 261 în ierarhia ATP până la accederea în finala turneului de categorie 250 de la Bastad, a urcat 100 de poziții în clasament, chiar dacă a pierdut în ultimul act, scor 6-3, 6-2, în fața portughezului Nuno Borges (locul 51).

În finală, Nadal a avut trei duble greșeli, în timp ce adversarul a „bifat” o singură dublă greșeală, dar și doi ași, precum și 23 de lovituri câștigătoare, cu 18 mai multe decât iberic.

Fost lider mondial, Nadal s-a declarat fericit de faptul că a ajuns în finala turneului, cea de-a 131-a finală din cariera sa. 

„E întotdeauna plăcut să revin în finală. Am câștigat patru meciuri la rând, lucru de care am fost incapabil în ultimii doi ani”, a spus Rafael Nadal.

Pentru Nadal, aceasta este a patra prezență pe tabloul principal al turneului suedez, prima fiind în 2003. La primele două apariții s-a oprit în sferturile de finală, iar a treia oară, în 2005, a cucerit trofeul.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel