Tenis Rafael Nadal, nemulțumit de nivelul său de joc, după finala pierdută la Bastad

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismenul în vârstă de 38 de ani a pierdut în ultimul act de la Bastad, în fața portughezului Nuno Borges, scor 3-6 2-6.



Nadal, conștient de nivelul său de tenis

Rafael Nadal a evoluat în prima sa finală după Roland Garros 2022, la Bastad (Suedia), nereușind, însă, să cucerească un nou titlu ATP. Campionul spaniol s-a declarat nemulțumit de nivelul arătat în ultimul act (3-6, 2-6 cu Nuno Borges), dar este bucuros că a evitat o accidentare.

Tenismenul iberic, în vârstă de 38 ani, a fost învins după mai puțin de o oră și jumătate de joc în duelul cu Nuno Borges, locul 51 ATP și cap de serie numărul 7. Pentru portughez, victoria de duminică a însemnat cucerirea primului trofeu ATP din carieră. În acest an, problemele spaniolului de la șold i-au limitat prezența la doar șase turnee.



„Nivelul este departe de ceea ce ar trebui să fie. Și energia la fel. A fost o săptămână lungă cu meciuri lungi. Chiar dacă corpul meu nu a suferit, ceea ce este important, mental și fizic nu sunt obișnuit să joc patru zile la rând și meciuri lungi.

Trebuie să fac o analiză bună și să aflu motivul pentru care am jucat în acest mod, chiar dacă energia nu a fost cea bună. Lucruri ca acesta se pot întâmpla și asta este situația. Nu trebuie să mint sau să ascund nimic”, a spus Nadal, după finala pierdută.

Spaniolul a sărit peste turneul de Mare Șlem de la Wimbledon pentru o pregătire cât mai bună în vederea turneului olimpic de tenis de la Roland Garros, unde a câștigat 14 din cele 22 de turnee de Grand Slam.

Fostul lider mondial, care ar urma să se retragă la finalul anului, a câștigat la Olimpiadă o medalie de aur la simplu în 2008 și una de aur la dublu în 2016, alături de Marc Lopez, într-o finală cu românii Florin Mergea și Horia Tecău.

La Jocurile Olimpice de la Paris , Nadal va juca la simplu și va face pereche cu tânărul Carlos Alcaraz, campionul de la Wimbledon, în proba de dublu a turneului olimpic de tenis prevăzut între 27 iulie și 4 august, scrie Agerpres.

Ediția de anul acesta a JO va avea loc în perioada 26 iulie - 11 august.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel