Jocurile Olimpice Rafael Nadal abia așteaptă să evolueze la Jocurile Olimpice, alături de Carlos Alcaraz

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Cei doi tensimeni spanioli vor participa atât la proba de simplu a turneului olimpic din cadrul ediției de anul acesta de la Paris, cât și în proba de dublu.



Rafael Nadal: „Sunt cu adevărat entuziasmat să joc alături de Carlos”

Campionul spaniol Rafael Nadal s-a declarat încântat de posibilitatea de a juca împreună cu compatriotul său Carlos Alcaraz în proba de dublu masculin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august).

Nadal, care a împlinit 38 de ani luna trecută, a cucerit medalia de aur la simplu, la JO 2008 de la Beijing, iar apoi a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Rio, în anul 2016, după ce a câștigat proba de dublu alături de compatriotul său, Marc López, în fața perechii din țara noastră, formată din Florin Mergea și Horia Tecău, scor 6-2, 3-6, 6-4.

„Să câștigi o medalie pentru țara ta este minunat, indiferent de partener. Am avut șansa să câștig una alături de bunul meu prieten Marc López, la Rio de Janeiro, iar sentimentul a fost incredibil.

Sunt cu adevărat entuziasmat să joc alături de Carlos, care este un jucător incredibil și o persoană cu multe calități, inclusiv la nivel uman. Sunt generații complet diferite și trebuie să profităm de această asociere”, a declarat Nadal pentru cotidianul sportiv francez L'Equipe.

Acesta a recunoscut că n-a mai jucat de mult timp meciuri de dublu, dar s-a declarat „încântat și fericit” de parteneriatul cu Alcaraz, alături de care speră să facă o figură frumoasă la JO 2024.

„Cred că nu aș fi putut avea un partener mai bun pentru Jocurile Olimpice. Abia aștept să jucăm împreună”, a adăugat Nadal, care a dezvăluit că actualul căpitan al echipei Spaniei, David Ferrer, a fost cel care a facilitat această colaborare între el și Alcaraz, scrie Agerpres.

Considerat „urmașul” lui Rafael Nadal în tenisul spaniol, Carlos Alcaraz (21 de ani) a câștigat duminică trofeul la Wimbledon, pentru al doilea an consecutiv, după ce l-a învins în finală pe sârbul Novak Djokovic. Este pentru a doua oară când Alcaraz îl învinge pe Djokovic în finala de la Wimbledon, reiterând succesul de anul trecut.

Și Carlos Alcaraz a spus de câte ori a avut ocazia că este nerăbdător privind participare la Olimpiadă alături de Nadal, fiind un moment la care visează și în urma căruia crede ca va învăța multe lucruri.

„Nu mă așteptam să joc dublu la Jocurile Olimpice alături de Nadal. Este un moment unic pentru mine și bineînțeles sunt foarte fericit de asta. Vom vedea cum va merge, dar va fi un moment grozav.

Cinstit, simt că el mă va învăța cum să gestionez totul. Sunt un tip tânăr care are nevoie să se maturizeze ca jucător, dar ca și om. Va fi și prima mea Olimpiadă. Totul este nou pentru mine, așa că mă aștept să învăț multe de la el”, a spus Alcaraz, despre prima participare la Jocurilor Olimpice.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel