Fotbal international Radu Drăguşin, analizat de presa engleză. "Predestinat să fie atlet". Drăguşin l-a întrebat pe Florin Manea în 2018 "unde pot deveni cel mai bun fundaş?"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Radu Drăguşin va fi noul jucător al lui Tottenham Hotspurs, conform italianului Fabrizio Romano. Fotbalistul român va efectua vizita medicală la Londra, şi apoi va fi anunţat oficial de clubul londonez drept al doilea transfer din această iarnă, după Timo Werner. 



Radu Drăguşin a ajuns, astfel, în atenţia presei engleze, iar jurnaliştii de la The Sun i-au făcut rapid portretul. 

"Cu o înălţime 1,90 m, Drăguşin este un fotbalist impunător. E clar că a fost predestinat să fie atlet, ambii părinţii fiind implicaţi în sportul profesionist. Tatăl său, Dan, a jucat volei pentru România, în timp ce mama lui, Svetlana, şi-a reprezentat ţara la baschet. Dar Radu Drăguşin a fost dus la fotbal de un văr. 

Astfel, el a început să joace la Sportul Studenţesc, o echipă mică din capitala României, înainte de a se muta la Regal Sport Bucureşti, club afiliat celor de la Atletico Madrid. Clubul din capitala Spaniei, însă, l-a ratat pe fundaş, care s-a mutat în Italia în 2018 pentru a juca la academia celor de la Juventus. 

Chelsea şi PSG au fost şi ele interesate de român, dar giganţii din Serie A s-au mişcat mai repede şi au plătit 215.000 lire sterline pentru a-şi asigura serviciile căpitanului României U16 de atunci", scriu englezii. 

"Fratele meu m-a sunat şi mi-a spus că e un jucător foarte bun în România, aşa că l-am trimis să îl studieze. Mi-a confirmat apoi că e un star, aşa că am transmis datele celor de la Juventus. După vreo oră, Matteo Tognozzi, scouterul şef al celor de la Juve, m-a sunat şi mi-a spus că Radu a impresionat pe toată lumea. Mai erau şi alţii interesaţi, dar bianconerii îl voiau cu adevărat. 

Radu m-a şi întrebat unde poate deveni un fundaş central cu adevărat mare. L-a vrut Chelsea, dar ăsta e motivul pentru care a ales Juventus", a declarat Florin Manea, impresarul fotbalistului. 

Transferul la Genoa, punctul de cotitură în cariera lui Drăguşin

De altfel, în 2020 Drăguşin le-a spus celor de la Juventus TV că "sunt inspirat de Van Dijk, de Bonucci şi de Chiellini", iar de la ultimii doi a avut şi ocazia să înveţe în Torino. 

"După ce a jucat la tineret, a fost chemat la prima echipă pentru un meci cu Lazio. O lună mai târziu, a debutat în Liga Campionilor într-un meci cu Dinamo Kiev, intrând în repriza a doua pe teren. Dar, în ciuda faptului că a semnat un contract pe patru ani şi că se vorbea frumos de el, era mereu rezervă. 

Împrumuturile la Sampdoria şi Salernitana nu au fost de bun augur, astfel că "Bătrâna Doamnă" l-a oferit pe Drăguşin celor de la Genoa, echipă de Serie B, împrumut cu obligaţie de cumpărare. Iar transferul realizat la începutul sezonului 2022-2023 a fost, probabil, cel mai bun lucru pentru el", mai scriu cei de la The Sun. 

"Drăguşin a fost extrem de lăudat, pe măsură ce echipa sa a promovat din Serie B în Serie A. În mod incredibil, a ratat doar 45 de minute din tot sezonul, contribuind la recordul defensiv incredibil al echipei sale, care a avut a doua cea mai bună apărare din Serie B. Şi a înscris de patru ori, dovedind că înălţimea sa este un avantaj major la fazele fixe. 

L-a impresionat, astfel, şi pe selecţionerul României, Edi Iordănescu, care l-a chemat la meciurile din calificările EURO 2024. Lucru care s-a dovedit de succes, având în vedere că România s-a calificat de pe primul loc al grupei, în faţa favoritei Elveţia. Cu Drăguşin piesă centrală în apărare, România a primit doar 5 goluri în 10 meciuri. 

Dar stopperul a continuat să progreseze în Serie A. La dezvoltarea sa a contribuit şi Alberto Gilardino (n.r. antrenorul celor de la Genoa)", au mai punctat jurnaliştii. 

Şi Drăguşin a arătat că îi este recunoscător lui Gilardino, despre care spunea că "ne-a dat multă încredere în abilităţile noastre. Ne-a spus să jucăm cu inima şi să dăm totul pe teren". De altfel, acest lucru s-a văzut şi în ultimul meci din 2024, când Genoa a remizat, scor 1-1, la Inter Milano, iar Drăguşin a fost cel care a marcat pentru oaspeţi. 

Sursa: Agerpres

Englezii au remarcat-o şi pe Ioana, iubita lui Drăguşin

"În afara terenului, Drăguşin este susţinut de Ioana, iubita lui superbă. Nu se cunosc multe lucruri despre cum s-au cunoscut, dar cei doi se postează împreună pe Instagram din 2021. 

Ea este arhitect în devenire, fiind studentă la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu din Bucureşti. Dar, când nu e studentă, îşi trăieşte viaţa de iubită a unui fotbalist. În ziua meciului, o găsim mereu în tribune susţinându-l pe omul iubit. 

Bruneta arată perfect pentru rolul ei, se îmbracă adesea în haine scumpe şi merge în vacanţe de lux", au completat cei de la The Sun.

Sursa: Instagram Radu Drăguşin

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel