Echipa nationala Puşcaş şi Hagi duc România la EURO 2024. Victorie imensă a tricolorilor cu Israel

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România s-a calificat la EURO 2024 după meciul cu Israel, scor 1-2.



Eran Zahavi a deschis scorul încă din minutul 2 pentru Israel, însă George Puşcaş a egalat în minutul 10, după un şut în transversală al lui Denis Drăguş. Pentru George Puşcaş a fost primul gol după 8 luni de secetă. El nu mai marcase din 6 martie 2023, de la o victorie a celor de la Genoa, 4-0, cu Cosenza. 

Citeşte şi Marius Şumudică îl laudă pe Denis Drăguş înainte de meciul cu Israel. "De o nesimţire pozitivă incredibilă"

Până la pauză, România putea face 2-1. Acelaşi Denis Drăguş a şutat din nou în bară, mingea a ricoşat la Ianis Hagi, care a şutat din prima, însă mult peste poartă.

Israelienii au avut şi ei momente bune de joc în prima parte, însă fără ocazii clare la poarta apărată de Horaţiu Moldovan. Singura ocazie a venit la şutul lui Oscar Gloukh, parat de portarul României.

Repriza secundă a început în forţă pentru tricolori cu 3 ocazii mari ratate până în minutul 52. Pe rând, George Puşcaş, Răzvan Marin şi Nicolae Stanciu au şutat fie în portarul israelienilor, fie în afara spaţiului porţii.

În minutul 63, Ianis Hagi a înscris golul de 2-1 pentru tricolori şi a declanşat fiesta în tabăra tricolorilor. După o fază la care a şutat prima dată cu piciorul drept, dar fără succes, mingea a revenit la Hagi, care şi-a aşezat-o pe piciorul stâng şi a şutat perfect la colţul scurt. 

În minutul 74, Valentin Mihăilă a ratat o ocazie imensă. Singur cu poarta goală în faţă, jucătorul Parmei a lovit greşit mingea şi a trimis direct în braţele portarului israelian. Tot Mihăilă a luat cartonaşul roşu, direct, după un fault din spate în minutul 85 asupra lui Turgeman. 

După acest meci, România nu mai poate pierde calificarea la Campionatul European din 2024, care se va disputa în Germania, astfel că ultimul meci al campaniei de calificare, cu Elveţia, de marţi, 21 noiembrie, devine doar o formalitate. România va sărbători calificarea la EURO în faţa a 50.000 de oameni, pe Arena Naţională. Acum, singurul obiectiv rămas mai poate fi primul loc în grupă, pentru că Elveţia nu a reuşit să învingă Kosovo, astfel că este la 2 puncte în spatele tricolorilor în clasamentul grupei. Cu minimum un rezultat de egalitate marţi, România va câştiga grupa de calificare. 

CITEŞTE ŞI Sondaj DC Sport - Se califică naţionala la EURO 2024? Suporterii şi-au spus părerea

MM Stoica a intuit că Puşcaş o să dea gol

"Nu doar că ne calificăm în seara asta, ne calificăm și Pușcaș înscrie golul calificării, iar noi ne facem coafura asta afro. I rest my case. Eu nu am văzut un drum bun, am avut șansă, la Kosovo 0-0 cu șansă, cu Elveția un meci de uitat, 2-2, acasă cu Israel, în a doua parte a meciului, o șansă fenomenală, s-a jucat doar la o poartă. Poate să ne calificăm pe teren neutru, cu un 0-0. 

Cireașa de pe tort asta va fi, gol Pușki, ieșim în stradă. Am prevăzut aseară alegerea. Am făcut eu un calcul, că tot am prevăzut că joacă, câte minute a jucat în etapele trecute în Italia, are 16 minute și 15 secunde media de meci. Puțin, foarte puțin. Mai are o calitate, în jocul aerian contează. Alibec, chiar dacă are fizic peste Pușcaș din toate punctele de vedere, nu contează în jocul aerian. 

Am spus de ieri echipa, am spus că singurul semn de întrebare era Drăguș cu Coman. Dacă Drăguș a jucat luna trecută în fața lui Coman, între timp Drăguș, într-un campionat mai bun decât Superliga, a marcat. Cam asta era, pentru că echipa a cam jucat în ultima vreme”, a declarat Mihai Stoica la Orange Sport.  

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel