Box Pugilistul Florin Ioniță e sigur de medalie, după calificarea în semifinale la Campionatele Europene de box Under-23

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

În semifinalele competiției Ioniță îl va înfrunta pe ucraineanul Vasil Tkaciuk.



Florin Ioniță, sigur de medalie la Campionatele Europene de box Under-23 de la Sofia, 

Pugilistul român Florin Ioniță și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box Under-23 de la Sofia, miercuri, după ce s-a calificat în semifinalele cat. +92 kg, în urma victoriei obținute la puncte (4-1) în fața moldoveanului Nicolai Burdiuja.

În penultimul act, Ioniță îl va înfrunta pe ucraineanul Vasil Tkaciuk, joi, 17 octombrie.

La feminin, România are asigurate două medalii, una la cat. 66 kg, prin Loredana Andreea Marin, calificată direct în semifinale, fază în care o va întâlni pe letona Kitija Zarberga, în data de 17 octombrie.

La cat. 81 kg, Maria Gheorghița Cimpoeru este și ea calificată direct în semifinale, urmând să boxeze pe 17 octombrie cu ucraineanca Irina Luțak.

La competiția organizată de Confederația Europeană a Boxului (EUBC) participă 327 de sportivi din 35 de țări. Asociația Internațională a Boxului (IBA) va premia cei mai buni pugiliști, începând cu faza sferturilor de finală, cu câte 1.000 de dolari, medaliații cu bronz vor primi câte 2.000 de dolari, finaliștii 4.000, iar campionii câte 8.000 de dolari, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Box




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel