Box Pugilista Loredana Marin luptă pentru aur la Campionatele Europene de box Under-23

Data publicării:
Instagram Loredana Marin
Instagram Loredana Marin

Sportiva din țara noastră s-a calificat în finala categoriei 66 kg, joi, la Campionatele Europene de box Under-23 de la Sofia.



Loredana Marin luptă pentru aur la Campionatele Europene de box Under-23 de la Sofia

Pugilista română Loredana Andreea Marin s-a calificat în finala categoriei 66 kg, joi, la Campionatele Europene de box Under-23 de la Sofia, după ce a învins-o în penultimul act pe letona Kitija Zarberga, la puncte, cu 4-1.

Marin va boxa în finală cu ucraineancă Natalia Merinova, pe 19 octombrie.

Pe lângă medalia pe care o va obține Marin, România mai are două medalii de bronz, câștigate de Florin Ioniță și de Maria Gheorghița Cimpoeru.

Florin Ioniță, campion european de tineret în 2023, a fost învins la puncte de ucraineanul Vasil Tkaciuk (2-3), joi, în semifinalele cat. +92 kg.

La cat. 81 kg, Cimpoeru a pierdut semifinala cu ucraineanca Irina Luțak, prin KO tehnic în repriza a doua.

La competiția organizată de Confederația Europeană a Boxului (EUBC) participă 327 de sportivi din 35 de țări. Asociația Internațională a Boxului (IBA) va premia cei mai buni pugiliști, începând cu faza sferturilor de finală, cu câte 1.000 de dolari, medaliații cu bronz vor primi câte 2.000 de dolari, finaliștii 4.000, iar campionii câte 8.000 de dolari, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Box





pixel