Fotbal international Procesul continuă: PSG anunță că nu îi va acorda lui Mbappe suma de 55 milioane de euro care îi aparține

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fotbalistul francez Kylian Mbappe nu a rămas în relații prea bune cu fosta sa echipă, Paris Saint-Germain.



Liga de Fotbal Profesionist din Franța (LFP) a ordonat joi clubului Paris Saint-Germain să vireze suma de 55 de milioane de euro, reprezentând salarii și bonusuri neplătite, revendicate de fostul său star Kylian Mbappe.

Mbappe a sesizat comisia juridică a LFP, care s-a întrunit miercuri în prezența ambelor părți. Comisia a recomandat inițial medierea, dar, în fața refuzului jucătorului, a cerut lui PSG să plătească cele 55 de milioane în termen de o săptămână.

PSG a anunțat că nu va plăti cele 55 de milioane de euro și a avertizat că jucătorul va trebui să se adreseze justiției.

„În lumina limitelor competenței legale a comisiei LFP de a lua o decizie completă în acest dosar, acesta trebuie acum adus în fața unei alte jurisdicții”, a indicat gruparea pariziană într-un comunicat. „PSG va fi bucuros să prezinte ansamblul faptelor în lunile și anul următor”, a mai transmis campioana Franței.

Această formulare nu lasă nicio îndoială asupra faptului că PSG se pregătește pentru o bătălie juridică pe termen lung. „Nu plătim”, a adăugat pentru AFP o sursă apropiată de conducerea clubului.

Decizia este totuși o înfrângere pe termen scurt pentru PSG, care a salutat cererea de mediere de miercuri și l-a criticat pe jucător pentru că nu a acceptat-o.

La începutul anului, înaintea deciziei lui Mbappe de a pleca, cele două părți au afirmat că atacantul a renunțat la o parte din primele sale în urma unui acord încheiat cu PSG în august 2023, după ce el fusese exclus din lot timp de o lună.

Jucătorul însuși a declarat presei pe 3 ianuarie: „Cu înțelegerea pe care am încheiat-o cu președintele în această vară, oricare ar fi decizia mea, am reușit să protejăm toate părțile, să păstrăm liniștea clubului pentru provocările ce vor urma, asta e cel mai important”.

Dar această „liniște” a făcut loc rapid în ultimele luni unor schimburi de scrisori între avocații celor două părți.

Kylian Mbappe cere plata unei sume de 55 de milioane de euro care include ultima treime dintr-o primă de instalare (36 de milioane de euro brut), salariul pe lunile aprilie, mai, iunie, precum și o primă de etică pe aceste trei luni.

Potrivit clubului, această solicitare a jucătorului echivalează cu nerespectarea acordului încheiat în august 2023. Tabăra Mbappe consideră, la rândul său, că acest acord, într-o perioadă în care jucătorul exclus din lot era sub presiune, nu a fost semnat și este deci nul.

Mbappe, căpitanul naționalei Franței, al cărui contract cu PSG a expirat pe 30 iunie, a semnat în această vară cu Real Madrid, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel