Grand Slam Prințesa Kate nu își reduce din responsabilități: Va participa la finala masculină de la Wimbledon

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Finala masculină al celui de-al treilea turneu major de tenis al anului va avea loc duminică, 14 iulie.



Prințesa Kate și Prințul William își împart atribuțiile. Vor fi prezenți în tribune la tenis, dar și fotbal

Prințesa Kate, care suferă de o formă cancer, va asista duminică la finala masculină a turneului de tenis de la Wimbledon, a anunțat Palatul Kensington într-un comunicat dat publicității.

Prințesa de Walles, soția moștenitorului tronului britanic William, „va asista la finala de simplu masculin a Campionatelor de la Wimbledon, duminică, 14 iulie”, se arată în comunicat.

După mai multe luni de absență din spațiul public din cauza unei forme de cancer, Kate a reapărut pentru prima oară în public pe 15 iunie, cu ocazia unei parade aniversare a regelui Charles.

Sârbul Novak Djokovic îl va înfrunta în ultimul act pe spaniolul Carlos Alcaraz, într-o reeditare a finalei de anul trecut, când ibericul s-a impus în cinci seturi, spulberându-i sârbului șansa de a câștiga toate cele patru titluri de Mare Șlem în același sezon.

În finala feminină, programată sâmbătă, se vor întâlni cehoaica Barbora Krejcikova și italianca Jasmine Paolini.

La rândul său, Prințul William al Marii Britanii și-a anunțat prezența la finala Campionatului European de fotbal - EURO 2024, care va avea loc duminică la Berlin, între echipele Spaniei și Angliei, potrivit Agerpres.

Cu o victorie duminică, Novak Djokovic l-ar egala pe campionul elvețian, Roger Federer, care a reușit să se impună în opt rânduri la Wimbledon.

Tenismenul sârb s-a calificat în finala de la Wimbledon, a 37-a sa finală de Grand Slam, după doar o lună și două săptămâni de la intervenția chirurgicală suferită la nivelul genunchiului drept. Djokovic se accidentase la Roland Garros, unde a declarat forfait în sferturile de finală. Totodată, „Nole” a reușit să se califice de 10 ori în finalele a trei turnee de Mare Șlem, dintre care Australian Open, Wimbledon și US Open, iar un nou titlu pe iarba londoneză ar mai înregistra încă un record absolut în tenisul masculin, respectiv cucerirea a 25 de trofee de acest calibru.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel