Ciclism Principatul Monaco va fi gazda Turului Spaniei, ediția 2026

Data publicării:
Fotografie de la SAurabh Narwade, Pexels
Fotografie de la SAurabh Narwade, Pexels

Monaco va găzdui și startul etapei finale a Turului din această vară, decizie cauzată de o suprapunere cu perioada desfășurării Jocurilor Olimpice (26 iulie - 11 august).



Principatul Monaco, gazda primelor două etape din această vară

Ediția din 2026 a Turului ciclist al Spaniei va avea startul la Monaco. Anunțul a fost făcut joi, de către organizatorii competiției.

Principatul Monaco va fi gazda primelor două etape din ediția cu numărul 81 a acestei curse, unul din cele trei mari Tururi, alături de cel al Italiei și cel al Franței.

Monaco va găzdui și startul etapei finale a Turului din această vară, care va avea loc în afara Parisului pentru prima dată, din anul 1905, din cauza unei suprapuneri cu perioada desfășurării Jocurilor Olimpice (26 iulie - 11 august).

Monaco a oferit și startul Turului Franței din 2009.

Va fi a șasea oară când prestigioasa La Vuelta va începe în afara Spaniei, după Lisabona în 1997, Assen (Olanda) în 2009, Nimes (Franța) în 2017, Utrecht (Olanda) în 2022 și Lisabona din nou în acest an.



Principatul Monaco, obișnuit să organizeze mari evenimente sportive, printre care Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo, era deja printre candidații pentru startul ediției 2025, care deocamdată nu a fost atribuit, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Ciclism





pixel